„Eddig ismeretlen erőt kaptam az ordibáláshoz” – Pénteken Tündérvese visszatérő a Gödörben!

2023.04.13. 16:12, srecorder

tundervese2023.jpg

Az utóbbi években az altermetálos Tündérvese volt az egyik legizgalmasabb új hang a magyar rockzenében, akik 2021 egyik legjobb hazai lemezét készítették el a Körbezárul-lal. A tavalyi év mégis nagy átalakulásokat hozott a zenekar életében: az új Tündérvese most pénteken mutatkozik be új felállásban, és az eddigi leghosszabb, legbetegebb szettjével a Gödörben.

Egy ideje már mind azt éreztük, hogy más irányba lettünk terelve, különböző célokkal és lehetőségekkel. Ilyenkor minden közhelyesnek hangzik, de valójában tényleg csak ennyi volt, „elváltak útjaink”. Füredi Máté apuka lett, úgyhogy nagyban babázik, Szombath Máté pedig minden erejét arra fordítja, amiben szerintem kiemelkedően jó: a filmezésre” – árulja el a Tündérvese frontembere, Szeiler Bálint a ritmusszekció kilépéséhez vezető okokat. (Szombath Mátét nemrég mi is az egyik legmenőbb hazai kliprendezőként éltettük.)

„MEGFOJT ÉS KÖRBEZÁR A VALÓSÁG” KRITIKÁNK A KÖRBEZÁRUL-RÓL

Kétségtelen, hogy ez a tagcsere kicsit megtörte a Körbezárullal szintet lépő Tündérvese lendületét, de az nem merült fel, hogy ez a zenekar végét is jelentheti. Az őszi-téli szezonban csak akusztikus koncerteket vállaltunk, egy olyan műsorral, ami az eddigiektől teljesen eltérő megoldásokat igényelt. Hiányzott a hangoskodás, viszont fontos volt más szemszögből, halkabban figyelni a dalokat. Ehhez pedig cimboránk, Pap Dávid Page is kellett, aki cajonon kísért minket ebben a csendesebb időszakban” – mondja Bálint, aki a másik gitárossal, Bártfai Gáborral az Antaresből igazolt ritmusszekciót a folytatáshoz.

Régóta szeretjük egymást az Antaresszel, sok bulit csináltunk együtt. Az akusztik próbák során kiderült, hogy Page örömmel jönne a hangosba is dobolni, ráadásul hozná Kovács Botond gitárost is, basszusgitárosnak. Boti és Page az elmúlt pár évben majdnem minden koncertünkön jelen voltak, úgyhogy mondanom sem kell, mennyire hamar és könnyen sikerült összerázódnunk. Eltolódásról korai lenne beszélni, de érezhetően másképp szólalnak meg velük a dalok. Az akusztikhoz hasonlóan itt is új szempontok, korábban nem használt megoldások merülnek fel, mi pedig bátran igyekszünk feszegetni a határainkat. Számomra sokkal frissebb lett az egész, ez pedig egy eddig ismeretlen erőt és magabiztosságot ad a mikrofonba való ordibáláshoz.”

„MÉGIS MARADSZ, HÁTHA VÁLTOZIK EGYSZER VALAMI” – KORÁBBI INTERJÚNK SZEILER BÁLINTTAL

A Tündérvese április 14-én, a grunge-stoneres Feed The Mogul és az elektronikával fűszerezett dark rockot játszó Aviary társaságában lép fel a Gödörben. Utána pedig lassan nekiállnak az új lemeznek: „Nem kevés dalt írtam a Körbezárul óta, viszont ezek többsége akusztikus szerzemény. Idáig lefoglalt minket a koncertre való készülés, de bőven van ötlet, dalkezdemény. Szeretnék élni az új felállás adta lehetőségekkel, és az eddiginél jóval nagyobb teret adni a többieknek. Úgy érzem, hogy egy számunkra újfajta, sokkal kötetlenebb és ösztönösebb alkotói időszak veszi épp kezdetét.”

JEGYVÁSÁRLÁS.

FACEBOOK-ESEMÉNY.

Fotó és design: Farkas Christián & Farkas Clara

https://recorder.blog.hu/2023/04/13/penteken_tundervese_visszatero_a_godorben
„Eddig ismeretlen erőt kaptam az ordibáláshoz” – Pénteken Tündérvese visszatérő a Gödörben!
süti beállítások módosítása