Gruftulás, hajlakk, cicatánc – Itt a Mayberian Sanskülotts új klipje

2023.03.28. 08:02, srecorder

ms_halogen_still_13.jpg

Low budget klipet forgatott tavalyi lemezének egyik húzódalához a Mayberian Sanskülotts. A Halogenben minden van, ami egy gót videóhoz kell, sőt még több is – például Dorozsmai Gergő legendás dark tánca. A zenekar most először dolgozott a hazai indie- és DIY-színtér házi rendezőjévelMolnár Alexandra Rusekkel, aki itt is a legtöbbet hozta ki a védjegyének számító lo-fiból.

A címadó God Tiger után ez második klip, ami elkészült a zenekar legutóbbi nagylemezéhez, és hogy miért erre esett a választás és mi is volt pontosan a koncepció, arról Csordás Zita énekes mesélt: „Minden lemezen vannak kiemelkedőbb dalok, és valamiért az teljesen egyértelmű volt zenekarilag, hogy a Halogen az egyik. Ehhez ki is tudtunk találni egy olyan, tulajdonképpen a dal zsáneréből adódó koncepciót, amit ismét meg tudtunk valósítani minimális költségvetéssel. A koncepció eleinte az volt, hogy a 80-as, 90-es évek gót klipjeihez hasonló világú, már-már paródiaszerű jeleneteket pakoljunk egymás mellé, amik végülis csak a létfájdalmat hivatottak tükrözni. :)”

„LEFEKVÉSKOR MINDIG AKKORA SLÁGEREK JUTNAK ESZEMBE” – CÍMLAPOS MAYBERIAN-INTERJÚNK.

A videó próbálja lekövetni a gót életérzést mind ruhában, mind sminkben, de a helyszínekben is – ilyen többek között a budafoki elhagyatott házak felfedezése – sok-sok kitekintéssel. Hiszen a zenekartagok macskái mellett Dorozsmai Gergő híres dark tánca is feltűnik részleteiben. „Az első vágat után rájöttünk, hogy Gergő elfelejtett dark táncolni a forgatáson, úgyhogy az egyik koncertről hazafelé egy benzinkúti pisiszünet alkalmával rögzítettük ezt, amiből sajnos egyéb okok miatt inkább csak valami dark tántorgás lett” – tudjuk meg Balogh Gallusztól.

A közös zenekaros jelenetek mellett a fiúk erdőkben vagy romos házakban is bolyonganak, de láthatjuk Zitát is, amint szomorúan fekve énekel a sötétségben, és akadnak vágóképek szélben lebegő búzakalászokról is. Az énekesnő ehhez csak annyit fűzött hozzá: „igyekeztünk megjeleníteni mindent, ami a szívünknek kedves, és ami kötelező, amikor az ember a Halogen klipjét forgatja”, Gallusz pedig azzal egészítette ki, hogy „gruftulás, cicatánc, remek sminkek, ijesztő tekintetek, minden van benne, ami egy jó kliphez kell.”

A Mayberian Sanskülotts legközelebb május 25-én a kellemesen álmos dreampopot játszó Lady/Bird társaságában koncertezik az újranyitott Turbinában. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

„RÉVÜLETBE ESETT, FELVÁLTVA SÍRT ÉS SZELETELT” – A LEGJOBB MAYBERIAN SANKÜLOTTS-KONCERTSZTORIK.

 

Mayberian Sanskülotts a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/03/28/gruftulas_hajlakk_cicatanc_itt_a_mayberian_sanskulotts_uj_klipje_halogen
Gruftulás, hajlakk, cicatánc – Itt a Mayberian Sanskülotts új klipje
süti beállítások módosítása