„Drága cigim, hozd el a merengőt” – Szlimmy-dalpremier + Magyarradar

2023.02.17. 11:16, srecorder

szlimmy.jpg

Szerepelt Hundred Sins nagylemezén (Opera), rappelt az új, dühösebb Lil Frakk-album kulcsdalában 6363-mal, és feldobta kristoaf műhelyét is. Az Égjárókból és a Grosskidz trapcsapatából is ismerős Szlimmy, azaz Pusztai Balázs 2019 óta zenél, első albuma, a Lokival összerakott Dűnék kifejezetten sikeres lett, félmillió streamnél jár. Most önmagát, plusz a tavaszra várható új lemeze első dalát, a függőségével számot vető Drágát is bemutatja, amiben szintén Loki a vendég.

Mikor indult: 2019 nyarán.

Hol indult: Halásztelki gyerek vagyok.

Tagok, hangszerek: A Szlimmy-projektet szólóban viszem, emellett én teszem ki az Égjárók formáció felét.

Stílus: Eddig főleg trapben mozogtam, most igyekszem magam kipróbálni mindenféle stílusban.

Hatások: Mindenevő vagyok, ha zenéről van szó: mai és régebbi zenéket egyaránt hallgatok, legyen az rap, soul, r'n'b, alter, indie cuccok, stb., csak legyen jó zene. Ha egy előadót kéne kiemelnem, az Frank Ocean lenne, nálam az ő művészete a non plus ultra.

Kiadó: Escape Plan Recordings.

Történet: A szövegírás mindig is nagy szerelmem volt, általánosban írtam rövid történeteket, verseket. Emellé társult gimiben a rapzene szeretete, elkezdtem pörgetni az akkor nagyon menő cuccokat, 21 Savage, Migos, Drake, a kedvenc előadóm pedig G-Eazy volt. A házibulikban mindig én tudtam legjobban elrappelni a kedvenc trekkjeinket, így ezeken felbátorodva úgy döntöttem, hogy megpróbálkozom a dalszövegírással. Eleinte nyílván nem lettek a legjobbak a sorok, illetve keverni sem tudtunk rendesen Tomi barátommal, így egészen borzalmas hangzásvilágú számok születtek. Ez picit elvette eleinte a kedvem, de kitartottam, és szép lassan kezdtem fejlődni. Mára már olyan számokat csinálok, amiket tényleg szeretek, és büszkeség kiállni velük a színpadra.

Megjelenések: Februárban és márciusban jön egy-egy single az áprilisban megjelenő nagylemezről, amit Loki producer barátommal rakunk össze. A lemezen lesznek trapcuccok is, de más hangzásokkal is próbálkozunk, izgi projekt lesz.

Küldetés: Szeretnék minél több élményt szerezni a hallgatóknak és magamnak, le szeretnék rakni valamit, ami nyomot hagy az emberekben. Ezek mellett pár év múlva Dagobert bácsihoz hűen szeretnék fejest ugrani a pénzkötegekbe.

Jövőkép: Optimista vagyok a jövőre nézve, jók a szándékaim és hajlandó vagyok megszenvedni a céljaimért, így baj nem lehet.

Mellékprojektek: Az Égjárók formációval (melynek másik tagja a bátyám, Máté, azaz művésznevén Yrodi) kiadunk a nyár folyamán egy kislemezt, illetve Steksz barátommal is tervezünk egy közös projektet, szóval sűrű hónapok jönnek most.

Szexepil: Egyértelműen a hajam, de csak amikor elég hosszú!

Legnagyobb eredmény, elismerés: Talán a Dűnék album sikerét mondanám (amire egyáltalán nem számítottunk), mivel elérte a félmillió streamet, egészen elképesztő látni ezt. Emellett a teltházas Park fellépést említeném: a Hundred Sins bandával két számot is elnyomtam nyáron 12.000 ember előtt, azóta megállíthatatlannak érzem magam.

A Drágáról: „A Drága két, számomra nagyon fontos témát bont ki: a függőséget és az álmatlanságot. Mindkettő szerves része az életemnek, vissza-visszakacsintgatnak, de egyre jobban sikerül magam mögött hagynom ezeket. Azzal, hogy kiadom ezt a dalt, úgy érzem, csak ezt erősítem, segít lezárni egy nagyon nehéz korszakot.”

 

SZLIMMY LIL FRAKK KEDVENC 2022-ES ZENÉI KÖZÖTT.

 

Szlimmy a Facebookon. Instagramon.

fotó: Koponyás Dániel

Magyarradar és a Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/02/17/magyarradar_es_dalpremier_szlimmy_draga
„Drága cigim, hozd el a merengőt” – Szlimmy-dalpremier + Magyarradar
süti beállítások módosítása