Januárban a Shortparis újra Budapesten!

2023.01.02. 09:04, FRecorder

shortparis2022.jpg

Avantgárd pop, nyomasztó témák, teátrális videók és koncertek, valamint rohamosan növekvő rajongóbázis. Az orosz Shortparis január 12-én eddigi legnagyobb budapesti koncertjét adja az A38 fedélzetén.

A szentpétervári Shortparis nem először jár Budapesten és már csak a helyszíneken végignézve is látszik, ahogy a 2012-ben alakult zenekar népszerűsége egyre nőtt az évek alatt: most az A38 Hajón lépnek fel, legutóbb, 2019 szeptemberében a régi Dürer Kert 041-es termében koncerteztek, azelőtt pedig a pici Robotban, a BUSH keretein belül. Azaz itthon is kezdik kinőni magukat, otthon azonban már a sztárkategória felé közelítenek és stadionos fellépéseknél tartanak. A sikereik titka leginkább a műfajok sokaságát magába olvasztó avantgárd popzenéjükben rejlik, de emellett a látványos, alkalmanként színházi elemeket is felhasználó koncertjeikkel és videóikkal is feltűnést keltenek, a környező országokban is egyre komolyabb rajongói bázist kiépítve.

A zenekar, ha burkolt formában is, de megalakulása óta rendszerkritikus, Ukrajna lerohanása után nem sokkal kihoztak egy klipet, amit a háború elleni kiállásként is lehetett értelmezni, az énekesüket pedig letartóztatták egy, az orosz agresszió elleni tüntetésen, mégis többen sérelmezték, hogy (ellentétben mondjuk a szintén orosz IC3PEAK-kel) nem álltak bele eléggé egyértelműen a kérdésbe. Így a mostani koncertjükön, amire a legutóbbi hazai fellépés óta kijött album és két EP anyagával érkeznek, érdekes lesz látni, hogy előkerül-e a téma valamilyen formában.

Jegyvásárlás. Facebook-esemény. 

https://recorder.blog.hu/2023/01/02/januarban_a_shortparis_ujra_budapesten_a38_hajo
Januárban a Shortparis újra Budapesten!
süti beállítások módosítása