„Elkapott a Bicep és a törtebb ritmusok világa” – Dalpremier! OIEE feat. Sena: New Dawn

2022.12.09. 11:02, srecorder

oiee.jpg

Már első klipjével feltűnést keltett Kocsis Bence szólóprojektje, az OIEE. Bence két éve hozta ki első nagylemezét, a neosoulos, popos, elektronikus dalokból álló, könnyed és szerethető Urban Camouflage-t. és azóta is folyamatosan alkot: új dalában törtebb ritmusokkal és a klasszikus dalszerkezettől eltérő formákkal kísérletezik.

„2021 márciusában volt egy kéthetes karanténom, amikor pont egy új lakásba költöztem, és ahogy
összekaptam magam a betegségből, jött egy nagyobb adag inspiráció, és pár nap alatt megíródott a közelgő Two Sides lemez harmada kb. Köztük volt a New Dawn is, abban az időben amúgy is kicsit elkapott a Bicep világa és a törtebb ritmusok, ez fel is fedezhető bizonyos elemekben. Rég szerettem volna már egy olyan dalt is készíteni, ami elüt a klasszikus formától és egy jóval hosszabb ívet ír le, ismétlések nélkül. Itt három fő részre osztódott a dal, egy nagyon lassan kinyíló, hosszú körökkel operáló intro rész, majd egy tört és egy 4/4 alapú téma van benne” – meséli Bence. Szeretett volna egy társproducert maga mellé, aki tapasztaltabb a hangzások terén („nekem inkább a dalszerzés az erősségem”), így került a képbe WaTa. „Korábban már dolgoztunk együtt egy remixen, és nagyon megtetszett a stílusa és a munkametódusa. Arra jutottam, hogy jót tesz, ha átmegy ez egy műhelymunkába, menetközben pedig még közös dalok is születtek (pl. a már megjelent Momentary).”

Senához pedig úgy jutott el, hogy „szerettem volna gospel és más afrikai világú vokálokkal dolgozni, de úgy, hogy ha lehet, saját témákat és ne meglévő sample-öket használjunk. Megkerestem Senát, hogy lenne-e kedve egy-két alkalomra beugrani hozzánk és imprózni a meglévő alapokra, majd azokból válogattunk ki különböző részeket, így született ez is. Emellett még 3-4 másik dalban is felbukkan majd az albumon” – mesélte Bence.

A Bicep mellett a Glass Animals, a Caribou, Bonobo, és Jamie xx hatását is felvillantó lemez jövőre jelenik meg, az egyik dalon pedig a többszörös Grammy-díjas és a Chemical Brothers lemezeiről ismerős hangmérnök-producerrel, Steve Dubbal dolgozik együtt Bence. „Ez lesz a lemez számomra legizgalmasabb dala, az Off Beat Echo. Steve pár hétig itt lógott a lakásomon tavaly. Nagyon megkedvelte Budapestet. Még két éve egy pályázaton keresztül választotta ki 50 dal közül az Off Beat Echo demómat, és így indult a közös munka.”

OIEE december 9-én, azaz ma este a pécsi Amper Klubban lép fel, 16-án pedig Solére lemezbemutató koncertje előtt, az Akváriumban játszik egy warm-up dj-szettet.

 

OIEE a Facebookon. Honlap.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/12/09/dalpremier_oiee_feat_sena_wata_new_dawn
„Elkapott a Bicep és a törtebb ritmusok világa” – Dalpremier! OIEE feat. Sena: New Dawn
süti beállítások módosítása