„Dalok, amik átsegítenek a pánikrohamokon” – Premier! Damara: Viszlát

2022.12.09. 11:57, srecorder

damara.jpg

Egy éve itt, a Recorderen jelent meg a Damara első nagylemeze, a Keresem a helyem, körúti sétákról, pesti éjszakákról és a húszévesek énkereséséről szóló alterpopos számokkal. Februárban pedig már jön is a folytatás, a Fény és Boogie, amit a szorongásokon, pánikbetegségen átsegítő Viszlát vezet fel.

A Viszlát – mint a második nagylemeze, a Fény és Boogie valamennyi dala – az énekes-dalszerző-frontember, Agata Angilella saját tapasztalataiból merít. Az énekesnő a dalokban és a hétköznapokban is őszintén beszél pánikbetegségéről, szorongásos élményeiről, a közben megélt érzéseiről. „Vannak olyan dalok, amik átsegítenek a pánikrohamokon, nehéz időszakokon, szorongáson. Van olyan zene, amit ha meghallgatok, megszűnik a szapora szívverés, a szívdobogás-érzés, könnyebben kapom a levegőt, nem érzem magam egyedül. Biztosan ismered ezt az érzést te is. Biztosan van legalább egy ilyen zenéd neked is. A Viszlát című dalunkat pont egy ilyen számnak szánjuk. Nem azt mondjuk, hogy megmentők akarunk lenni, de azért kicsit mégis. Megírtuk azt a dalt, ami remélhetőleg komfortot és biztonságot tud nyújtani a rosszabb időkben. Ha hallgatjátok, tudjátok, hogy nem vagytok egyedül a problémákkal. Mindenki küzd valamivel” – mondta Agata az új lemez első single-jéről, amelynek felvételéért és utómunkájáért Dióssy Ákos, a Kispál és a Borz billentyűse felelt.

A Damarát 2020-ban alapította Agata, aki addig szólóelőadóként lépett fel, de játszott a Carson Comával és a Csaknekedkislánnyal is. Az együttest zeneileg képzett tagok alkotják: Kalmár Botond billentyűs például a Bartók Konzervatórium tanulója, Szántó Marcell gitáros a Folksteps frontembere, Agata pedig éneket oktat és dalszerzőként több projektben is közreműködik. Az elmúlt években felléptek a Carson Coma és a Péterfy Bori & Love Band előzenekaraként, a Szabad A Színpad! tehetségkutató különdíjasai lettek, a nyarat pedig végigfesztiválozták.

A zenekar február 25-én mutatja be Fény és Boogie című második nagylemezét az Akvárium kistermében. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

„ŐSZINTE DALOK A FIATALOK MINDENNAPOS PROBLÉMÁIRÓL” – DAMARA A MAGYARRADARUNKON.

 

Damara a Facebookon

fotó: Stramszky Péter

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/12/09/dalpremier_damara_viszlat
„Dalok, amik átsegítenek a pánikrohamokon” – Premier! Damara: Viszlát
süti beállítások módosítása