Decemberben Karácsony János zenél és sztorizik a Várkert Bazárban

2022.11.26. 11:25, srecorder

karacsony-janos.jpg

Történetek és slágerek a hőskorból, plusz a dalok, amiket ritkán vagy sosem lehet hallani az LGT gitárosától. Karácsony János december 14-én a Várkert Bazárban ad bensőséges hangulatú, akusztikus koncertet.

Karácsony János tavaly töltötte be a 70-et, de ez meg sem látszik rajta. A gitáros-énekes-dalszerző aktívabb, mint valaha, többféle formációval is koncertezik, a Zenevonatban Solti János dobossal együtt játszik LGT-számokat, Presser Gáborral és a Csík Zenekarral pedig két évig turnéztatták a 2020-ban megjelent, az LGT dalait a Csík stílusában átdolgozó A dal a miénk produkciót. Gyakran hívják a fiatalok is, rendszeresen zenél az Ivan & The Parazollal, Jónás Vera zenekarával pedig saját szerzeményét, a Mindenki című LGT-lemezen szereplő Az utolsó szerelmes dalt dolgozta fel a nyáron.

„LAZÁN, A ZENE MIATT” – LEMEZBOLTOZÁS NÉMETH ZSÓFIÁVAL ÉS KARÁCSONY JÁNOSSAL.

A Várkert Bazárban adott koncertje azért is lesz különleges, mert itt nem vendégként és nem is csupán gitárosként, hanem szólóelőadóként fog fellépni, és a teljes életművéből szemezget. És nem csak zenél: a hatvanas években indult pályafutásának legjobb sztorijait is elmeséli. Az estén szemezgetni fog három szólólemezéről, de természetesen nem maradhatnak ki a nagy LGT-klasszikusok sem, és ha szerencsénk van, egy-két Ferm- vagy Generál-ritkaságot is hallhatunk majd élőben, hiszen azoknak a zenekaroknak alapítótagja volt Karácsony János, aki így foglalta össze mostani műsorát: „Dalok, amiket mindig játszom, és dalok, amiket ritkán játszom.”

Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2022/11/26/decemberben_karacsony_janos_zenel_es_sztorizik_a_varkert_bazarban
Decemberben Karácsony János zenél és sztorizik a Várkert Bazárban
süti beállítások módosítása