Jövőre Budapesten játszik a Depeche Mode!

2022.10.04. 15:04, srecorder

depechemode2022.jpg

A Depeche Mode öt év után, Memento Mori című új lemezével tér vissza Budapestre.

Azt már egy ideje sejteni lehetett, hogy valamire készül Martin Gore és Dave Gahan, ma pedig Berlinben bejelentették, hogy jövőre új albumuk jelenik meg, amivel aztán világkörüli turnéra indulnak. Nálunk 2023. július 28-án, a Puskás Arénában lépnek fel. A budapesti koncertre jegyeket elsőként a regisztrált Live Nation-tagok tudnak vásárolni 2022. október 6-án 10 órától. A teljeskörű jegyértékesítés október 7-én 10 órakor indul a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon. A koncertre a normál belépők mellett különböző VIP-csomagok is megvásárolhatók.

RÉTEGZENE A TÖMEGEKNEK - MIÉRT IMÁDJUK ENNYIRE A DEPECHE MODE-OT?

A Memento Moriról Martin Gore így nyilatkozott: „A lemezen a világjárvány korai szakaszában kezdtünk el dolgozni, és témáit közvetlenül az aktuális időszak ihlette. Fletch halála után úgy döntöttünk, hogy folytatjuk, mert biztosak vagyunk benne, hogy ő is ezt akarta volna, és ez valóban plusz jelentést adott a projektnek.” Dave Gahan hozzátette: „Fletch szerette volna ezt az albumot. Nagyon várjuk, hogy megoszthassuk a rajongókkal, és hogy jövőre élőben is bemutathassuk a koncerteken.”

A Memento Mori a Depeche Mode 19. turnéja lesz, és több mint öt év szünet után térnek vele vissza. A zenekar legutóbbi fellépéssorozata, a 2017-2018-as Global Spirit volt az addigi leghosszabb turnéja, a banda több mint 3 millió rajongó előtt játszott 130 fellépés során Európa-szerte és Észak-Amerikában, amivel az év egyik legnagyobb bevételt hozó turnéját produkálták. A Memento Mori a Depeche Mode 15. stúdióalbuma lesz, és a 2017-es, jó kritikákat kapott Spirit folytatása, amely 11 országban volt listavezető, és több mint 20 másikban a Top 5-ben szerepelt. A Memento Mori 2023 tavaszán jelenik meg, a Columbia Records / Sony Music gondozásában.

AZ ELSŐ BUDAPEST DEPECHE MODE-KONCERT TÖRTÉNETE.

fotó: Anton Corbijn

https://recorder.blog.hu/2022/10/04/jovore_budapesten_jatszik_a_depeche_mode
Jövőre Budapesten játszik a Depeche Mode!
süti beállítások módosítása