A Primavera elérhetővé tett egy rakás koncertet, és szinte mind fantasztikus

2022.09.06. 12:58, srecorder

amylandthesniffers.jpg

Ideális esti program, de egész hétre akad itt néznivaló. Pavement, National, Amyl and the Sniffers, The Jesus & Mary Chain, IDLES, folytassuk?

A Szigethez hasonlóan két év kihagyás után rendezték meg júniusban a spanyol Primavera Fesztivált, ami két hétvégén keresztül olyan előadókat léptetett fel, mint Beck, LordeDua Lipa, Nick Cave & The Bad Seeds, a Gorillaz, a Strokes, vagy Tyler, the Creator. A legnagyobb nevek fellépéseit természetesen nem tették közzé, de vagy egy tucatnyi koncertet igen, és tényleg egyik jobb, mint a másik. Igazi kuriózum az újra összeállt Pavementé, akik mindössze két koncertet adtak a nyáron Európában (ősszel majd visszatérnek, hozzánk legközelebb Berlinbe). Ez még a 30 éves jubileumot ünneplő koncertjük lett volna 2020-ban, csak csúszott két évet. Szomorú okok miatt különleges marad a Low fellépése is, ugyanis Mimi Parkert másfél éve petefészekrákkal diagnosztizálták, és a kezelései miatt kénytelenek voltak lemondani az európai turnéjukat, így aki „élőben” akarja látni az elmúlt években újra csúcsformát mutató duót, annak marad a primaverás felvétel.

Megtekinthető az épp az új lemezén dolgozó National koncertje is, akik Barcelonában is teszteltek két új dalt a közönség előtt, szóval végre profi élő felvételen is élvezhetjük a Grease in Your Hair (Birdie)-t és a Tropic Morning News (Haversham)-ot (a Bon Iverrel közös Weird Goodbyesról pedig itt írtunk). Intenzitásban senki se veszi fel a versenyt az IDLES-zel, talán csak az Amyl and the Sniffers, akik lehengerlő koncertet adtak, plusz itt van még az Interpol, a Dry Cleaning, a King Krule, a The Jesus & Mary Chain és a Szigetet is megjárt Remi Wolf fellépése is, és egy dal a Radiohead-főnökök új zenekarától, a Smile-tól, egy a Gorillaztól, és egy a Khruangbintől Mos Deffel, tessék!

fotó: Christian Bertrand

https://recorder.blog.hu/2022/09/06/a_primavera_elerhetove_tett_egy_rakas_koncertet_es_szinte_mind_fantasztikus
A Primavera elérhetővé tett egy rakás koncertet, és szinte mind fantasztikus
süti beállítások módosítása