Kórházba került Jonny Greenwood, elmarad a The Smile európai turnéja

2024.07.13. 10:43, srecorder

jonny-greenwood-461740728.jpg

Intenzív osztályon ápolták a Radiohead és a Smile gitárosát, de már túl van a veszélyen.

Augusztus 22-én játszott volna Bécsben Thom Yorke és Jonny Greenwood Tom Skinnerrel közös triója, de az európai The Smile-turné többi augusztusi koncertjével együtt ezt is lemondták Greenwood betegsége miatt.

„Néhány nappal ezelőtt Jonny súlyosan megbetegedett egy fertőzéstől, ami sürgősségi kórházi kezelést igényelt, részben az intenzív osztályon. Szerencsére már túl van a veszélyen, és hamarosan hazatérhet” – írja a zenekar. Ugyanakkor „a Jonny ápolásáért felelős orvosi csapat azt kérte, hogy mondjunk le minden fellépést, amíg nem épül fel teljesen. Ennek érdekében a Smile augusztusi európai turnéja elmarad.”

YORKE ÉS GREENWOOD ÚJ ZENEKARA MÉG ANNÁL IS SOKKAL JOBB, MINT GONDOLNÁD

Pótlásról nincs szó, a bécsi koncert jegyeit visszaváltják a szervezők. A Smile év elején hozta ki második lemezét, a Wall of Eyest, ami legalább annyira jól sikerült, mint az elegáns bemutatkozás (A Light For Attracting Attention). „Nyolc szám, háromnegyed órában, ahol van minden afrikai ütemektől vagy Bors őrmester szellemétől a jazzes kántálásig és űrrockig. Yorkék nem az összetéveszthetetlen Radiohead-hangzást polírozzák, hanem impresszionisztikusan játszadoznak vele, könnyedén csorgatva egymásba a legkülönfélébb ötleteket. Ami persze nem jelenti azt, hogy ne lenne melankólia és a szövegek is mélyre mennek, úgyhogy az egész annyira mágikus és kompakt, hogy hirtelen nem is hiányzik annyira egy új Radiohead-lemez” – írtuk 9 pontos kritikánkban.

Nem ez volt az egyetlen rossz egészségügyi hír a héten: a Queens of the Stone Age is lemondta több európai koncertjét (köztük a bécsit, a zágrábit és a ma estit a szlovák Pohoda Fesztiválon), mert Josh Homme-nak azonnal vissza kellett utaznia egy sürgősségi műtét miatt az Államokba. A QOTSA frontemberét két éve rákkal diagnosztizálták, de 2023 végére tünetmentes lett.

https://recorder.blog.hu/2024/07/13/korhazba_kerult_jonny_greenwood_elmarad_a_the_smile_europai_turneja
Kórházba került Jonny Greenwood, elmarad a The Smile európai turnéja
süti beállítások módosítása