Még egy koncertet ad a Kispál Orfűn, ráadásul a Qualitons frontemberével a doboknál

2022.08.07. 18:20, srecorder

kispal-lovasi.jpg

Augusztus 26-27-én rendezik meg Orfűn a Kispál és a Borz visszatérését is jelentő minifesztivált, amin a szombati nagykoncert mellett pénteken akusztikusan is játszott volna Lovasi és Kispál András. Ezt az akusztikus bulit bővítették ki most egy „majdnem teljes értékű Kispál-koncertté”.

A slusszpoén pedig az, hogy nem a jelenlegi Kispál-felállással játszanak, hanem az idén sajnos feloszlott Qualitons énekes-gitárosa, G. Szabó Hunor fog dobolni, a Zűrös Bandában, a Babrában és a Babcsán Projektben is felbukkanó Babcsán Bence pedig szaxofonozni, akik Lovasi tavalyi szólólemezét, a Grand Hotel Halmaherát turnéztató, Lovasi és barátai néven futó formációban is játszanak. „Úgy döntöttünk, hogy ha már a Kispál on Orfű pénteki napján is ennyien lesztek (jelen pillanatban négyezren), akkor kicsit újragondoljuk az aznap esti koncertünket, ami eddig ’A Kispál és a Lovasi akusztik’ néven futott. Ennyi ember előtt jobban érezzük majd magunkat zenekari felállásban, ezért a névből elhagyjuk az ’akusztik’ szót, kiegészülünk G. Szabó Hunor dobossal és Babcsán Bence szaxofonossal és egy picit intimebb hangulatú, ugyanakkor majdnem teljes értékű Kispál-koncertet játszunk majd nektek” – szól a két András közleménye. „A péntek érdekessége az (is) lesz, hogy szinte semennyi átfedés nem lesz a szombati nagy visszatérés dalaival – talán összesen 2-3 Kispál-szám fog mindkét este elhangozni – tehát a két koncerten összesen több, mint 50! Ja, és mivel a szombat egy hét alatt teltházas lett, így ez talán egy új esély azoknak, akik arról lemaradtak. Szóval reméljük, hogy ezzel a kis bejelentéssel örömöt okozunk mindazoknak akik már megváltották a jegyüket, és azoknak is, akik még csak ezután fogják!”

A pénteki napra, amin fellép Kiss Tibi, Vastag Gábor és Gábor Andor triója, az Aranyakkord, valamint akusztikus koncertet ad a Csaknekedkislány és a Platon Karataev, ide kattintva kaphatók még 9.900 Ft-os áron napijegyek. A csütörtöki napon főpróbát is tart a Kispál, amin csak a 300 Aranyborz-bérletes vehet részt, azok pedig már mind elkeltek. Részletes program itt, Facebook-esemény pedig errefelé.

https://recorder.blog.hu/2022/08/07/meg_egy_koncertet_ad_a_kispal_orfun_raadasul_a_qualitons_frontemberevel
Még egy koncertet ad a Kispál Orfűn, ráadásul a Qualitons frontemberével a doboknál
süti beállítások módosítása