„Nem happy end” – Klippremier! Zűrös Banda: 2021: Palatkai

2021.12.18. 12:00, srecorder

zurosbanda_1.jpeg

A magyar folkot modern balkáni zenével keverő Zűrös Banda első klipje a Recorderen debütál. A hazai nép- és világzenei színtér ismert zenekarainak (Makám, Cimbaliband, Nigun stb.) tagjaiból alakult zenekar idén hozta ki második, 2021 című lemezét, amin már nem csak népfeldolgozások kaptak helyet. Erről készült most klip a 2021: Palatkai című dalhoz.

A Palatkai az egyik kedvenc számunk a lemezről, teljesen egyetértettünk abban, hogy ebből kell az első videoklipünket megcsinálnunk. Szegeden forgattunk, nagyon szeretjük a várost és általam szegedi kötődése is van a zenekarnak. A verse egy teljesen más tempójú és lüktetésű palatkai szökős dallam eredetileg. A szöveg nem happy end, de hát az élet sem mindig az” – mondja a dalról Varga Kornél gitáros.

A Básits Branka - ének (Branka trió), Boros Attila - basszusgitár (Makám, Dés András Zenekar, Kiskalász), Bede Péter - szaxofon, furulya (Fanfara Komplexa, Nigun), Babcsán Bence - szaxofon, klarinét, furulya (Babra, Babcsán Projekt, Bahorka), Kertész Ákos - dob (Tóth Bagi Csaba, Balkán Union), Varga Kornél - gitár (Cimbaliband, Babcsán Projekt, Szirtes Edina Mókus) felállású zenekar tagjait többéves barátság és zenekari kapcsok kötik össze. Zenéjükben a népzenei témák és a magyar, szerb, macedón, bolgár, román dalok stílushűen szólalnak meg, miközben a ritmusszekció modernebb hangzással támasztja alá a dallamokat. Első lemezük a Fonó gondozásában jelent meg 2015-ben, és mindkét albumuk felkerült a World Music Charts Europe éves toplistájára. Legközelebb december 22-én koncerteznek az Uránia moziban, ahol bemutatják a második lemezük anyagát, jegyvásárlás, Facebook-esemény.

Zűrös Banda a Facebookon és Instagramon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2021/12/18/_nem_happy_end_de_az_elet_sem_mindig_az_zuros_banda_2021_palatkai
„Nem happy end” – Klippremier! Zűrös Banda: 2021: Palatkai
süti beállítások módosítása