„Gondolkodtál már azon, hogy milyen érzés lehet egy évre bent ragadni a Balatonban?” – Táncos nyári slágert írt az Elefánt

2022.06.17. 13:46, srecorder

elefant-to_1.jpg

Április közepén debütált nálunk az Elefánt elektronikus gyászdala, a KARDHAL, amit most egy igazi nyári sláger, az immár táncolhatóan elektronikus, de azért keserédes  követ. Az áprilisi Recorder címlapjára is felkerült zenekar július 14-én, a Budapest Parkban egy nagyszabású koncerttel ünnepli tízéves születésnapját, ahol a régi slágerek mellett az új dalok is elhangzanak.

„Gondolkodtatok már azon, hogy milyen érzés lehet egy évre bent ragadni a Balatonban, miközben változnak az évszakok és eközben meg kell küzdeni az elemekkel kívül és belül? Nem? Itt az ideje. A dal két barát utazásáról szól, akik belefagynak, aztán kiolvadnak a vízben, közben beborul, és persze kiderül… Hangszerek és elektronika. Ilyen egyszerű!” – foglalta össze az új dalt az énekes-szövegíró Szendrői Csaba. A Kulternek pedig "nem létező fesztiválhoz írt fesztiválhimnuszként" jellemezték a dalt. „Amennyire letargikus volt a Kardhal felvétele és az elkészülési folyamata, ez a dal a tökéletes ellenpólusa lesz. Jól éreztük magunkat, eredményes és felszabadító volt az egész folyamat” – mondta Tóth András gitáros abban az interjúban.

A klipjét értelemszerűen egy tó partján forgatta az OCKTO csapata, azaz Hódi Levente rendező és Tóth Fabó operatőr, a KARDHAL komótos csónakos üldözése után tehát megint vízközeli klipet készített az Elefánt. „A TÓ-nak a zenekar eddigi számaihoz képest új és friss hangulata van, amit mi is igyekeztünk meglovagolni a klip készítése során. A számban a laza nyári életérzés pillanatai egy óriási káosszá állnak össze; ezt gondoltuk tovább a klipben egy szürreális, de humoros csavarral” – mesélte Hódi Levente.

A KARDHAL és a is a jövőre érkező ötödik Elefánt-album előfutára, ami azért is csak 2023-ban jön ki, mert az idei évet szülinapozással töltik. A jubileumi turnén eddig minden klubkoncertjük telt házas volt (köztük egy dupla buli az Akváriumban), a nyár pedig a fesztiválkoncertek jegyében telik majd (VOLT, Vénégy, Kolorádó, Fishing On Orfű, Falu Feszt, Bánkitó, Campus, Művészetek Völgye, FEZEN, Strand, SZIN).

A legnagyobb szabású születésnapi koncertet július 14-én a Budapest Parkban tartják, ez lesz egyben a nyár egyetlen fővárosi koncertje, amire Kis Ákos látványfelelős spéci vizuállal készül. Előttük a régi haverzenekar és az Elefánt-koncertek gyakori vendége, az Analog Balaton lép fel. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

Elefánt a Facebookon, Instagramon, sőt, honlapjuk is van.

https://recorder.blog.hu/2022/06/17/_milyen_lehet_egy_evre_bent_ragadni_a_balatonban_tancos_nyari_slagert_irt_az_elefant
„Gondolkodtál már azon, hogy milyen érzés lehet egy évre bent ragadni a Balatonban?” – Táncos nyári slágert írt az Elefánt
süti beállítások módosítása