„Nem teljesen evilági” – Klippremier! ék: Grace

2022.06.05. 17:26, srecorder

ek_1.jpg

Az októberben megjelent Out Of The Cave albumuk Grace című számához készített fekete-fehér, grunge-os klipet az ék Lippai Balázzsal.

„Az Out Of The Cave igazolja az erőfeszítést, hiszen egy alaposan átgondolt-kidolgozott, egyben igen hangulatos és kifejezetten szépen megszólaló lemez lett; leginkább visszafogott, helyenként az elektronikával is kacérkodó rockzene”  írtuk az ék eddigi legkompaktabb albumáról, amelynek most az egyik húzószáma kapott fekete-fehér, művészi kivitelezésű klipet. 

„Úgy emlékszem, hogy amikor a dal született, minden olyan megfoghatatlannak tűnt az életben és a zenekaron kívül, nem igazán tudtam semmire biztos pontként tekinteni. Sokáig nem is tudtam, hogy miről vagy kinek szól ez a dal, csak azt, hogy nagyon könnyen született egy próbán és a szöveg is adta magát. A munkacíme beteg Beatles volt” – mondta Lee Olivér, az ék énekes-gitáros frontembere. „Nagyon régóta szerettünk volna egy Lippai Balázs-klipet, nem volt kérdés, hogy őt kérjük meg a rendezésre. Még csak azt sem tudtuk, hogy melyik dalra szeretnénk videót, a választást is rá bíztuk, mint ahogy mindent. Teljesen konkrét víziója volt, amitől eleinte – őszintén – egy kicsit megijedt mindenki, de elég hamar felfogtuk, hogy nekünk az ő terepére nincs jogsink, és ami az ötletek szintjén szokatlannak tűnt, azt valójában rosszul képzeltük el, így maradt a vegytiszta bizalom felé. A végeredmény nekem visszaigazolta ezt, imádom ezt a klipünket!”

Amiben a zenekar és a rendező is egyetértett, hogy a rocklipekre jelemző együttzenélős klipet nem szeretnének csinálni. „A hangszeres képsorok persze kihagyhatatlan elemei a 90-es évek MTV-s rockklip-hangulatànak, de igyekeztünk ezt minél kevésbé mesterséges helyzetben megmutatni, sokkal inkább belesimítva a zenekart a karaktereket bemutató képsorok közé” – mesélte Lippai Balázs rendező. „A dal komor, baljós es nyomasztó, így a monokróm képi világ használata is hamar eldőlt az alkotási folyamat elején. A klip során különböző érzelmi állapotok manifesztációit látjuk, nem teljesen evilági karakterek képében. Szorongás, pánikroham, szeretethiány, addikció, magány, stressz stb. Mindegyik karakter szenved valamelyikben és egyikük sem képes felülkerekedni a saját traumáin. A dal szexibb oldalát mutató képsorok mögött is fájdalom és mélyen elnyomott érzelmek húzódnak meg."

„A helyszínt külön meg kell említenem. A Belgrád rakparton talált Balázs egy olyan házat, amilyenben én még életemben nem voltam. Lenyűgözően félelmetes, pompás, gusztustalan és csodás épületben forgattunk éjjel. Nem fogjuk elfelejteni a hely szellemét sosem” – fűzte hozzá Olivér.

Az ék legközelebb június 7-én a Pontoonon koncertezik (Facebook-esemény), de találkozhatunk velük július elején a Fishing On Orfűn és végén a Művészetek völgyében is.

 

ék a Facebookon.

fotó: Still.moods

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

Címkék: premier ék klippremier
https://recorder.blog.hu/2022/06/05/klippremier_ek_grace
„Nem teljesen evilági” – Klippremier! ék: Grace
süti beállítások módosítása