A magyar Elvis magyarázza el, mi kell egy sikeres koncerthez

2022.05.21. 17:26, srecorder

zeme.jpg

Pár hónapja újra korlátozások nélkül lehet koncertekre járni, ám a minőségi koncertélményért elengedhetetlen néhány fontos szakmai ökölszabály betartása, hogy zenész és közönség egyaránt elégedetten távozzon a koncertekről. A ZEME által elindított tájékoztató kampány ezekre hívja fel a figyelmet.

Az elmúlt évek koronavírussal terhelt időszaka a szórakoztatóipar szereplőit sem kímélte, elmaradt fellépések, bezárt helyszínek és lemondott turnék jellemezték ezt az időszakot. A koncertszezon szerencsére rengeteg rendezvénnyel robbant be tavasszal, de nem mindegy, hogy milyen körülmények között lépnek színpadra a zenészek. A Magyar Zenei Menedzserek Egyesülete (ZEME) ezért tájékoztató kampányt indított, amelyben kisfilmekkel mutatják be, hogy mire van szükség ahhoz, hogy a zenei előadók a legtöbbet tudják adni a közönségnek.

„Felelősséggel tartozunk a nézők, a zenészek és befogadóhelyek felé, ugyanis csak akkor lehet legteljesebb a felhasználói élmény, ha mindenki ugyanazt gondolja és mindenki egyformán komfortosan mozog a pályán” – mondta Szabó László, a ZEME elnöke. A négyrészes animációs rövidfilm-sorozat főszereplője Laci, a „nyomokban Elvist tartalmazó” rocksztár, aki végigvezeti a nézőt a színpadra állás legfontosabb lépésein – a szerződéskötéstől a technikai rider ismeretén keresztül a backstage-ben folyó munkáig –, a nagy bulira történő felkészülését nyomon követve pedig bárki megismerheti a sikeres koncertszervezés elengedhetetlen részleteit.

„Magyarországon a legtöbb zenei menedzser egyben „booker” is – azaz egy személyben több munkafeladatot is ellát. Ezért kimondottan fontosnak tartjuk, hogy az ő munkájukat támogatva bemutassuk a koncertek szervezői számára, hogyan tudják a legtöbbet segíteni abban, hogy a legjobb minőségű fellépések és produkciók valósulhassanak meg” – fűzte hozzá Molnár Gábor, a ZEME alelnöke.

A több, mint 700 zenei előadót képviselő, 56 magyar könnyűzenei menedzsert tömörítő egyesület nem csak azt tűzte ki céljául, hogy felhívja a szakma és a széles közvélemény figyelmét azokra az alapvető és nélkülözhetetlen körülményekre, amelyekkel még sikeresebbé tehetik a fellépések megszervezését és azok gördülékeny lebonyolítását, de egyben azt is, hogy a szakmai know-how érthető bemutatásával új lendület adjon az iparágnak.

fotó: Zenei Menedzserek Egyesülete

https://recorder.blog.hu/2022/05/21/a_magyar_elvis_magyarazza_el_mi_kell_egy_sikeres_koncerthez
A magyar Elvis magyarázza el, mi kell egy sikeres koncerthez
süti beállítások módosítása