„Ez hozza leginkább azt, amit a fejemben hallok” – EP-premier! WaTa: On My Way

2022.05.20. 10:56, srecorder

wata.jpg

Alig pár hónapja mutattuk be az egyik legizgalmasabb hazai producer, WaTa előző EP-jét, a városi pörgés és a baráti találkozások hiányáról szóló Inner City Bluest, máris itt a következő. „Kezd letisztulni a hangzásbeli őskáosz a fejemben”mondta akkor nekünk Tamás, amit az indie gitárzenét house-os zakatolással és popos énekkel vegyítő, többek közt a Sasa Lele frontembere közreműködésével készült On My Way kiválóan példáz.

wata_on_my_way.jpg„Az elmúlt pár hónapban nagyon felpörögtek az események nálam, sok változáson megyek át, de közben egyre tisztábban látom, hogy hova is tartok zeneileg. Az On My Way ezt a folyamatot mutatja be és így egy sokkal letisztultabb anyag lett, mint az eddigiek. Igyekszem megtalálni azt a pár elemet, amelyek a legjobban működnek, és most úgy tűnik, hogy az indie gitárriffek, az organikus ütőhangszerek és a búgó analóg basszushangok hozzák leginkább azt, amit a fejemben hallok” – mesélte Tamás az új EP-ről. „Ének szempontjából próbálok nyitni a kicsit poposabb irányok felé, mert ezt tudom igazán jól ellensúlyozni a saját elvontságommal és a house-os zakatolással. Erre két nagyon karakteres és egyedi hangú énekest találtam: a Csehországban élő Augustine Dunnt (The Silver Spoons) és a Magyarországon már ismert Tim Atkinst (Sasa Lele). Mindketten elég távol állnak az elektronikus zenei stílusoktól, ami szerintem még egy extra réteg furaságot és egyediséget adott a számokhoz. A Rain című számban pedig a saját, pár soros vokálomat használtam fel, ami őszintén szólva jobban sikerült, mint ahogy elképzeltem.”

„Az EP a francia Sidekick Music kiadónál jelent meg, akik különleges ízléssel találták meg a house zenén belül azt az egyedi, dallamos és minőségi halmazt, amibe én is szívesen sorolom magam. A master pedig a legendás Translab stúdióban készült, ahol többek közt jó pár Daft Punk-albumot is véglegesítettek” – fűzte hozzá Tamás. Az EP borítóját Generál Kristóf (fotó) és Nádházi Lajos (design) készítette.

WATA A SZÍNÉSZ-RAPPER BONGOR ÚJ ALBUMÁRA IS REMEK ZENÉKET PAKOLT.

 

WaTa a Facebookon.

fotó: Generál Kristóf

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/05/20/_ez_hozza_leginkabb_azt_amit_a_fejemben_hallok_ep-premier_wata_on_my_way
„Ez hozza leginkább azt, amit a fejemben hallok” – EP-premier! WaTa: On My Way
süti beállítások módosítása