Lemeztáska: Szőke Abigél

2022.04.11. 12:55, vferi

lemeztaska.jpg

Ismerhetjük A martfűi rémből és az Oscar-közelbe került Akik maradtak főszerepéből, A besúgó című HBO-sorozat második részében egymás után énekelt el egy Mayberian Sanskülotts- és egy Európa Kiadó-számot. De mit énekel a zuhany alatt Szőke Abigél? Ez a cikk először a Recorder magazin 92. számában jelent meg.

Első zenei emlék

Carmina Burana és Az operaház fantomja a konyhában, közös családi főzés közben. 

Első zenekar, akiért rajongtál

Az a Beatles volt, mert őket is nagyon sokat hallgattuk. Aztán voltak korszakaim, amikor egy-egy énekesnőre teljesen rá voltam flesselve: előbb Avril Lavigne, aztán Christina Aguilera. Olyan akartam lenni, mint ő, úgy akartam énekelni, mint ő, azt a filmet néztem, amiben játszik (Börleszk).

Meghatározó koncertélmény nézőként

Nem nagyon jártam koncertre, de nemrég voltam Parno Graszton, és fantasztikus volt. Egy nagy cigányzenekar, egy család, mindenki mindenkivel rokon, és iszonyú autentikus, amit csinálnak.

Meghatározó koncertélmény előadóként

Egy boogie-woogie zenekar énekese voltam a gimiben, és sok fellépésünk volt. Többek között egyszer felléptünk a Waldorf diáktalálkozón.

Kedvenc zene, amire A besúgó miatt akadtál rá

Neurotic: Időt töltök. Azt eléggé bírom, de amúgy nem szeretem a nagyon erőteljes hangzást, a kiabálást a zenében. A sok hangszer összezavar. 

A legszimpatikusabb ember a nyolcvanas évek magyar undergroundjából

Víg Mihály és Méhes Marietta. Méhes Mariettára teljesen rákattantam azután, hogy az Eszkimó asszony fázikban láttam, és széthallgattam azokat a zenéket. Nagyon megfogott a személyisége.

Zene, amitől boldog leszel

good job nicky: BLUE. Valahogy ennek olyan a hangzása, úgy épül fel, hogy egyszerűen mindig feldob. Közben meg már idegesít is, mert már nagyon sokszor hallottam, de ettől a számtól szomorú sose leszek.

Zene, ami a temetéseden szóljon

A keresztapa zenéje vagy a Varázsfuvola. Szeretném, ha meghitt hangulat lenne. Amúgy szerintem sokáig fogok élni, csodálkoznék, ha most meghalnék hirtelen.

Zene, amit megkönnyezel

Laura Marlingtól a What He Wrote, ami a Testről és lélekrőlben is volt, Karen Daltontól bármi, mert neki olyan hangszíne van, de Billie Eilish I Love You-jára is jól lehet sírni. Pláne énekelni ezeket. Sokkal könnyebben megríkat, ha én éneklem.

Dal, amit már nem bírsz meghallgatni

Alice Phoebe Lou-t sokat hallgattam régen, de most nem szoktam már, mert már nem abban vagyok.

Dal, amit a zuhany alatt énekelsz

Ott a Nézz rámot szoktam énekelni a Valahol Európábanból.

Szeretett zene, amit az istennek sem tudtál megkedveltetni a barátaiddal

Nem szoktunk zenéket hallgatni együtt. Mutatni sem szoktam zenéket másoknak, az nagyon privát dolog. Félek tőle, hogy mit gondolnak róla. Sokkal rosszabbul hangzik, ha megmutatom, mint hogyha csak én hallgatnám. De például sokszor volt, hogy barátnőmmel összetalálkoztunk úgy, hogy a fülünkben volt valami zene, és átadtuk a másiknak.

Bűnös zenei örömöd

Azahriah & Desh: MIND1. Ezt a számot szoktam hallgatni a konditeremben futás közben.

Kedvenc filmzene

Ema, Halhatatlan szeretők, A keresztapa, Werckmeister harmóniák, Drive, plusz Gaspar Noétól a Szerelem és az Extázis.

Kedvenc filmjelenet, amiben egy zeneszám szól

Amit legutóbb láttam és megfogott, az a templomos jelenet az Eufória második évadából, ami alatt az I’m Tired című szám szól Labirinth-tól.

Mit hallgatsz mostanában repeaten

Miyagi, Blaze, The Weeknd, Bill Evans. Mostanában albumokat hallgatok végig.

kérdések: Varga Ferenc
header- és footerfotó: Valami Hektor

wide_27.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/04/11/lemeztaska_szoke_abigel
Lemeztáska: Szőke Abigél
süti beállítások módosítása