Pornózó pedagógusok és lázadó vegánok szívatják halálra a Black Keyst

2022.03.13. 14:03, srecorder

blackkeys.jpg

A blues egyik kevésbé ismert válfaja, a zenekar indulását is fémjelző Hill country blues előtt spontán feldolgozásokkal tisztelgő tavalyi Delta Kream után májusban érkezik a The Black Keys új stúdiólemeze, a Dropout Boogie, amelynek első single-jéhez a 21 Jump Streetet is eszünkbe juttató, szitkomos humorú klipet forgattak.

Tényleg gyűlölik egymást a Black Keys tagjai? – tettük fel a kérdést a 2019-es "Let’s Rock" felvezető klipje kapcsán, amiben azzal poénkodott Dan Auerbach énekes-gitáros és Patrick Carney dobos, hogy azért nem készült új lemezük öt évig, mert már ki nem állhatják egymást. A Black Keys azóta sem vesztette el humorérzékét: Wild Child című új daluk – szintén Bryan Schlam rendezte – videójában egy gimibe épülnek be takarítóként/konyhásként/mindenesként, hogy a túlzásba vitt rocksztárkodás után visszatérjenek a munkásosztálybeli gyökereikhez, "az album érdekében". Ott aztán pedig szadista tesitanárok, bitcoinért webcampornózó pedagógusok és a pocsék menzakoszt miatt lázadó vegánok szívatják őket – majdnem szó szerint – halálra.

A Dropout Boogie-t a Kings of Leon producere, Angelo Petraglia és a Reigning Sound frontembere, Greg Cartwright közreműködésével vették fel, de vendégeskedik rajta a ZZ Top szakállrockere, Billy F. Gibbons is. Idén húszéves a Black Keys első lemeze, a The Big Come Up, és az új albumon kimondottan az volt a céljuk, hogy visszanyúljanak a korai idők ohiói pincékben kialakított, csupasz bluesrock-hangzásához, bár ez a jól ismert, stadionokat kitöltő klipes dalon még kevéssé érződik. A lecsupaszítás érdekében sok dalt elsőre vettek fel a stúdióban. „Mindig is ez volt a szépsége annak, amit Pattel csinálunk. Hogy azonnali” – mondta Dan Auerbach. „Soha nem kellett igazán dolgoznunk rajta. Amikor csak összejövünk, zenélünk. Nem tudjuk mi lesz belőle, csak csináljuk és jól szól az egész.”

VISSZA MISSISSIPPIBE! - SAM „REDBREAST” WILSON AJÁNLJA A THE BLACK KEYS TAVALYI LEMEZÉT.

Az elmúlt időszakban producerként is megkerülhetetlenné vált Auerbach szerint az is hatott a lemezre, hogy egy ideje már Nashville-ben él és dolgozik, emiatt az alkotói folyamata is kollaboratívabbá vált. Ez azt jelenti, hogy életükben először meghívtak a lemezírós-felvevős sessionre vendégeket – Cartwrightot és Petragliát –, és a stúdióban előre kidolgoztak dalokat akusztikus gitáron. A Black Keys a májusi megjelenés után 32 állomásos, 4 hónapos amerikai turnéra indul a Band of Horseszal, de türelem, nemsokára bejelentik a világkörüli turné dátumait is.

black-keys-dropout-boogie.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/03/13/pornozo_pedagogusok_es_lazado_veganok_szivatjak_halalra_a_black_keyst
Pornózó pedagógusok és lázadó vegánok szívatják halálra a Black Keyst
süti beállítások módosítása