Lemez- és klippremier! Meristem: Necrosis

2022.03.04. 16:47, srecorder

meristem.jpg

A metalcore színtér ismert arcait tömörítő, instrumentális szólóprojektből az évek során ötfős, kéténekeses zenekarrá fejlődött Meristem ma jelentette meg új EP-jét, amelynek egyik dalához a Rossz versek és a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezője, Reisz Gábor forgatott klipet.

A Meristem Barkóczi Bence szólóprojektjeként indult 2017 őszén, aki több gitáros versenyen felhívta már magára a figyelmet, 2018-ban megnyerte az Új Gitáros tehetségkutatót és az Impress Bobo Guitar Contestet, de szerepelt a nemzetközi Mayones-Neural DSP Solo Contesten is. Két kislemez megjelentetése után csatlakozott hozzá az AWS basszusgitárosa, Schiszler Soma 2019 elején, aki a zene mély tartománya mellett a Dark Phase című debütalbum hangmérnöki feladataiért is felelt. A lemezen Markó Ádám (Special Providence, Useme, Cloud9+) dobolt mint session zenész; az első klip ezzel a felállással jelent meg a Circus című dalhoz 2020 augusztusában.

„MIÉRT KELL PARÁZNI ATTÓL, HOGY VALAMI MAGYAR?!” – REISZ GÁBOR A KEDVENC FILMES ZENÉIRŐL.

A két alapító tag tovább szerette volna bővíteni a formációt, így felkérték Varga Gergő gitárost (ex-The Idoru, ex-Wellhello, ex-AWS stb.) és Kocsis Máté dobost (BSW, Ghostchant, Takkra, ex-The Idoru, ex-Wellhello stb.), hogy csatlakozzanak a Meristemhez és zenekarként folytassák. Ekkor döntöttek úgy, hogy maguk mögött hagyják az instrumentális zenélést. Rövid idő alatt rátaláltak a faminehill volt énekeseire, a nemrég az AWS-sel is éneklő Stefán Tamásra és Rockov Milánra. A bővülés új zenei irányokat eredményezett: maradt az elektronikus zenei hatásokkal beoltott gitárzene, viszont sötétebbre, keményebbre csavarták a hangulatot.

Első vokális EP-jük, a Necrosis március 4-én jelenik meg, a Decline című dalhoz egy klip is készült, melynek rendezője a VAN Filmzenekarban játszó Reisz Gábor, operatőre pedig a Rossz verseket és a Driftert fényképező Becsey Kristóf volt, a VFX-ért Barta Erik felelt. A forgatáson dobosként Zakar Viktor segítette ki a srácokat.

Meristem a Facebookon.

fotó: Horpáczi Dávid

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/03/04/lemez-_es_klippremier_meristem_desolate
Lemez- és klippremier! Meristem: Necrosis
süti beállítások módosítása