„Lassan belátom, rosszul csinálom, én ennél többet nem tudok” – Dal- és klippremier! Fodor Dávid: Lassan

2022.02.16. 13:42, srecorder

fodor-david-lassan.jpg

Új, magyar nyelvű dalt adott ki a the nobody elsesből és a Gilisztából ismerős Fodor Dávid. A producerként is dolgozó énekes-gitáros-dalszerző az elmúlt időszakban rácsúszott a Fonográfra, az Illésre és a Szörényi-szólólemezekre – ez, és persze egy meghatározó szakítás nyomai is felfedezhetők eddigi legromantikusabb szerzeményében.

fodor-david-lassan_1.jpg„A dalt még 2020-ban írtam, a járvány első pillanataiban, először a zenéjét, akkor fel is vettem egy demót belőle, ami azóta is elérhető a Soundcloud-csatornámon I wonder - pa pa oh la la címen” – meséli Fodor Dávid az új dalról. „A struktúra, a témák már ebben a verzióban is kész voltak, és egy angol szöveg is íródott rá, de nem voltam vele teljesen elégedett, és végül nem használtam fel. A végleges – magyar – szöveg több mint egy évvel a dal születése után lett kész, főleg egy kaotikus fél évet záró szakítás inspirálta, egy bánatos vallomás A Szerelmemnek, közben meg szembenézés is önmagammal.

Az első felvétel picit elektronikusabb volt, dobgéppel meg több réteg elektromos gitárral, de úgy éreztem, az új szöveghez jobban passzolna egy egyszerűbb, folk rockos hangszerelés (és amúgy is nagyon ráakadtam ebben az időben a hatvanas-hetvenes évek folk/country zenéire), ebből lett végül a most megjelenő verzió. A felvételt egyedül készítettem, szépen lassan, tavaly június és december között, a csodaszép borító Székely Nadin munkája, ezúton is nagyon köszönöm neki.”

FODOR DÁVID KEDVENC 2021-ES ZENÉI.

A karácsony előtt kijött Még él (és az első nagylemez, a vinylen is megjelent Doom Blues Omega- és LGT-feldolgozásai) után ez már a második magyar nyelvű szólódala Dávidnak, aki azt tervezi, hogy havonta jelentkezik további kislemezekkel az év során, amik idővel egy nagylemezzé állnak össze. „A következő rögtön márciusban jön is egy kőkemény rock trekk formájában, amit régi komámmal és nobody elses-es kollégámmal, Marschal Rolanddal írtam és vettem fel, és közreműködik benne Budapest legforróbb új alakulata, a hari_drama is.”

Fodor Dávid a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/02/16/dal-_es_klippremier_fodor_david_lassan
„Lassan belátom, rosszul csinálom, én ennél többet nem tudok” – Dal- és klippremier! Fodor Dávid: Lassan
süti beállítások módosítása