Áprilisban Thy Catafalque-koncert lesz Budapesten!

2022.01.04. 13:27, srecorder

katai-tamas.jpg

Tavaly a magyar underground egyik legnagyobb szenzációja volt, hogy a Fekete Zaj Fesztiválon erre az egy alkalomra összeállt, 26 fős formációs végre eljátszotta élőben a Thy Catafalque dalait. A már bő tíz éve Kátai Tamás egyszemélyes projektjeként működő Thy Catafalque korábban ugyanis soha nem állt színpadra, ez azonban most végleg megváltozott.

Ahogy arra titokban számítani lehetett, a Mezolit – Mesék a Thy Catafalque-ról este sikerének hatására az élő fellépéstől sokáig ódzkodó Kátai Tamás stabil felállást szervezett maga köré. A zenekarrá alakult Thy Catafalque első koncertjére április 30-án, az Akvárium Klubban kerül sor.

NÉZZ BELE KÁTAI TAMÁS LEMEZTÁSKÁJÁBA!

Arról egyelőre nincs hivatalos infó, hogy kik alkotják a zenekart, de mivel a Gire-ral szintisként aktívan koncertező Kátai a Fekete Zajon is játszott basszusgitáron három dalban, ő valószínűleg oszlopos tagja lesz a koncertformációnak is. És mivel a Thy Catafalque a 2011-es Rengeteg óta az extrém metalban az egyik legjelentősebb kiadónak számtó francia Season of Mistnél van, azt gyanítjuk, hogy nemzetközi turnék is fogják követni az első magyar fellépést. Jegyek mindenesetre január 10-én, 11 órától lesznek elérhetők a Tixa weboldalán, Facebook-esemény errefelé, és hamarosan további részletek is kiderülnek. Ja, és nagyon úgy tűnik, hogy idén még egy új Thy Catafalque-lemezt is kapunk, a 2020-as Naiv és a 2021-es Vadak után így három év alatt három albumot fog kihozni a láthatólag az egyik kreatív csúcsidőszakát élő Kátai.

AZ EMBERI KULTÚRA ÉS A TERMÉSZET ÖSSZEFONÓDÁSA - INTERJÚNK KÁTAI TAMÁSSAL A RENGETEG IDEJÉBŐL

headerfotó: Lányi Kristóf (rockstation.hu)

thy-catafalque-koncert.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/01/04/aprilisban_thy_catafalque-koncert_lesz_budapesten
Áprilisban Thy Catafalque-koncert lesz Budapesten!
süti beállítások módosítása