17 év után újra összeáll egy koncertre a Gire a Thy Catafalque előtt

2024.08.13. 11:31, srecorder

414015_401256319913781_671320574_o.jpg

Dobgéppel, szintetizátorral, mint a hőskorban.

Tavaly az A38 Hajón duplázott, idén pedig a Dürerben ad két nap (novemberben 22-23) alatt két koncertet a Thy Catafalque, a második este ráadásul Kátai Tamás régi együttese, a kultikus Gire is fellép majd. A bulik további különlegessége, hogy a teljes Rengeteg albumot is eljátsszák majd, és az addig megjelenő új Thy Catafalque-albumról is előkerülnek dalok. Mindkét nap ugyanaz lesz a program, csak az előzenekarok lesznek mások.

„Pénteken a felföldi black metalt játszó SAOR lesz a vendégünk Skóciából, szombaton pedig Kátai Tamás régi zenekara, az avantgárd extrém metal Gire lép színpadra 17 év után először, dobgéppel, szintetizátorral, úgy ahogy a hőskorban. Előttük a honi mély underground egyik legizgalmasabb mai projektje, a Shum mutatkozik be a Dürerben a lemezen hallott Quetzal Tirado szaxofonossal kiegészülve” – írták a koncert Facebook-eseményében.

A jegyárusítás augusztus 22-én, jövő csütörtökön indul, túl sokáig nem érdemes halogatni, gyors telt ház várható. Facebook-esemény itt.

A Gire 2007-es nagylemezét a legjobb magyar metálalbumok közé is beválogattak, akkor ezt írtuk róla: „Rögtön az első szám, a Zöld Zivatar légkalapácsa biztosít róla, hogy a Gire hattyúdala nem morgós szomorkodás lesz, a bpm-szám pedig a továbbiakban sem hagy alább huzamosabb ideig ezen az avantgárd black-csodán. A duplázó forog, az alkotó viszont azóta sem pihen.”

33 KLASSZIK MAGYAR METÁLLEMEZ

A most bejelentett Gire-koncert egyébként nem teljesen a semmiből jön, a 2022-es Fekete Zajon az Ahrimanhez csatlakozott Kónya Zoli és Kátai Tamás, és eljátszottak négy Gire-számot, erről felvétel is készült:

A nyitóképen a trió felállású Gire látható 2005-ben.

https://recorder.blog.hu/2024/08/13/17_ev_utan_ujra_osszeall_egy_koncertre_a_gire_a_thy_catafalque_elott
17 év után újra összeáll egy koncertre a Gire a Thy Catafalque előtt
süti beállítások módosítása