„A jó kis baráti, valójában semmiről-sem-beszélgetések” – Dal- és klippremier! WaTa: ChitChat ft. Zahár Fanni

2021.12.17. 08:56, srecorder

wata-zahar-fanni.jpeg

A Chaos Chipsszel felült a funky-house űrhajóra, a popszámnak indult, majd Beton.Hofi és a Slow Village-es glsch által megpörgetett DAY 01-nal megnyitotta az év egyik legforróbb lemezét, és még arra is maradt ideje, hogy a negyedik EP-jét elkészítse. A klasszikus zenei képzettségű, de az elektronikus és a hiphop-közegben is otthonosan mozgó Varga Tamás WaTa broken beates, jazzes-funkos új single-je a városi pörgés és a haveri beszélgetések hiányát énekli meg.

„A ChitChat a januárban megjelenő Inner City Blues című négyszámos kislemezem első single-je. Az EP a rövid idő alatt legendássá vált kis magyar kiadónál, a Blunt Shelter Recordsnál jön majd ki, ami óriási megtiszteltetés számomra, illetve szerencsés az időzítés is, mert a srácok pont most kezdtek kicsit elkalandozni a chill/instrumentál hip-hopon túlra is” – meséli Tamás. „Az egész anyag egy kicsit hagyományosabb hangszerelésű, mint az eddigi munkáim, valahogy nagyon elvitt ez a broken beates, jazzes-funkos világ, amikor ezek a számok születtek. Az pedig már nem most volt, ugyanis az EP legnagyobb része az év elején készült, amikor a pandémia még bőven meghatározta és lekorlátozta a mindennapjainkat. A ChitChat, de az egész EP is a városi pörgés hiányáról, egy jó kis baráti, valójában semmiről-sem-beszélgetés felértékeléséről szól. Arról, hogy sokan ekkor kezdtük el igazán értékelni a máskor teljesen alap szociális érintkezéseket, helyszíneket, élethelyzeteket.

A ChitChat jazzes világát Zahár Fanni fuvolajátéka teszi hitelessé, akinél profibb zenésszel ritkán dolgozhat az ember. Meg sem mondom, mennyi idő volt felvenni ezt a tök kerek, szép ívű szólót. (De kevesebb, mint ezt a szöveget legépelni.) A live videó a Holiday Studióban készült, Generál Kristóf és a Smúz Production csapatának segítségével, akiket innen is csókoltatok!”

A január 28-án érkező EP többi dalában is izgalmas közreműködések várhatók, a Virtualben Perrin énekel (interjúnk), a Sundayben a nemrég a Mörkből kivált és goás trance projektjét nálunk debütáltató NovaN és a szintén mörkös Szeifert Bálint (Jason) vendégeskedik, a What If-ben pedig a szerintünk az év magyar lemezét robbantó Ábáse.

A Chitchat már fülelhető Spotify-on is:

WaTa a Facebookon és Instagramon

headerfotó: Petrák Sára

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2021/12/17/a_jo_kis_barati_valojaban_semmirol-sem-beszelgetesek_dal-_es_klippremier_wata_chitchat_ft_zahar_fann
„A jó kis baráti, valójában semmiről-sem-beszélgetések” – Dal- és klippremier! WaTa: ChitChat ft. Zahár Fanni
süti beállítások módosítása