Budapesten indítja európai turnéját Ólafur Arnalds

2021.12.08. 10:11, srecorder

olafur-arnalds.jpg

Négy évvel az előző Müpás koncertje után, 2022. június 26-án tér vissza Budapestre a kortárs klasszikus zene izlandi sztárja.

A Kiasmos nevű technoduójáról is ismert Ólafur Arnalds legutóbb 2018-ban, két önjátszó zongora kíséretében lépett fel nálunk a CAFe Budapest keretében, azóta kiadott egy két Grammy-díjra jelölt, a korai szólómunkáihoz visszanyúló, elmondása szerint egyszerűbb kompozíciókra törekvő lemezt (some kind of peace), amit jövőre szintén a Müpában mutat be.

Ólafur Arnalds punk- és metálbandákban kezdett dobolni, a klasszikus zenét nagymamája szerettette meg vele a családi földbirtokra vezető közös autózások során, ahol a nagyszülei már a hetvenes években erdőt ültettek a globális felmelegedés elleni küzdelem jegyében. 2010-es, …and They Have Escaped the Weight of Darkness című lemezét egy Tarr Béla-film (a Werckmeister harmóniák) ihlette, készített lemezeket Nils Frahmmal, az utóbbi időben pedig filmzeneszerzőként is aktív, ő írta például a Broadchurch című brit sorozat zenéjét, de szóltak dalai Az éhezők viadalában és az idei Oscaron taroló A nomádok földjében (kritikánk) is.

A neoklasszikus zene egyik legtöbbet hallgatott előadója májusi észak-amerikai turnéja után, nyáron érkezik Európába, ennek a körútnak az első állomása lesz a budapesti.

olafur_turneplakat.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/12/08/budapesten_inditja_jovo_evi_turnejat_olafur_arnalds
Budapesten indítja európai turnéját Ólafur Arnalds
süti beállítások módosítása