"Ha felszállok a villamosra, nem feltétlenül jönnek a zseniális sorok" - Sallai László A Nagy Évem podcastban

2021.11.28. 18:58, vferi

wide1_73.jpg

A Nagy Évem podcast tizenegyedik adásának vendége Sallai László, a Felső tízezer frontembere, aki hiába tagja még másik három zenekarnak (Platon Karataev, Galaxisok, The Somersault Boy) is, nemrég elindított egy új projektet Captain Average néven, amelynek art-punkos/krautrockos első lemeze (Heaven Capitulates) december elején fog megjelenni. Laci két nagy évéről is beszámolt. Keresd az adást a Spotifyon, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban vagy más ismert podcasthallgató appekben!

Sallai Laci családjában sok az ügyvéd, és érettségi után ő is a jogi egyetemre kezdett járni, de hamar kiderült, hogy ez a világ nem való neki, és az első év végén kicsapatta magát. Aztán elvégezte a magyar-történelem szakot, és előbb egy gimiben, majd egy általános iskolában tanított. Ötévesen kapta az első szintetizátorát, később gitárra váltott, 17 éves kora óta játszik zenekarokban és koncertezik rendszeresen, a nagy indie-boom alatt még inkább metalt hallgatott, de a hálószobapop-forradalomból már kivette a részét. Foglalkozott koncertszervezéssel, az elmúlt tíz évben zenei újságíróként is dolgozik.

wide_23.jpg
Sallai László | Fotó: Miknyóczki Dóra

 

Mi a titka annak, hogy ennyire hatékony? Hogyan lehet akkor is dalt írni, amikor épp nem jön az ihlet? A diákjai megnézték Laci bácsit a színpadon? Miért lett teljes kiégés a vége a tanári pályának? Milyen számára egy jól eltöltött nap? Mi a baj a magyar zenei újságírással? Arról is beszélgettünk, hogy melyik volt élete koncertje, milyen találkozni a zenei hőseivel, mire emlékeztet az akcentusa, és vajon melyik zenekara éli túl a következő tíz évet is.

Hallgasd a műsort a Spotify-on, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban, vagy
más podcasthallgató alkalmazásokban! 

A podcast műsorvezetője Varga Ferenc, a műsor vizuáljáért Kenczler Marci felel, a főcímzenét Kristóf Norbert szerezte.

A Nagy Évem podcast a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával jött létre.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/11/28/_ha_felszallok_a_villamosra_nem_feltetlenul_jonnek_a_zsenialis_sorok_sallai_laszlo_a_nagy_evem_podca
"Ha felszállok a villamosra, nem feltétlenül jönnek a zseniális sorok" - Sallai László A Nagy Évem podcastban
süti beállítások módosítása