Groove-ok és vad ötletek. Kovacs The Hun: Mirror World (lemezkritika)

2021.09.01. 15:00, RRRecorder

hun.jpg

Kürtössy Nándor Savagesként szólóban és a Savages y Suefo tagjaként, valamint a Mana Mana kiadó miatt is jól ismert; Kovacs The Hun, ez a félig új alteregója a „mélyebb, kísérletezőbb és sötétebb” oldalát képviseli. Ez a kritika először a Recorder magazin 86. számában jelent meg.

A jazzt mintázó, funkos-hiphopos-filmzenés downtempótól azért a Los Angeles-i kiadónál vinylen is kijött albumon sem szakadt el. A groove-okon is érződik, hogy komoly rutinja van a táncoltatásban. Ugyanakkor igaz a fenti önjellemzés; főként az odafigyelő hallgatás mutatja meg, mennyi pompás ötlet hallható az erősen hangulatfestő számokban. Van tér az improvizáció (Wahorn András több számban közreműködik) és a rap (angol és amerikai MC-k) számára is.

A lemezt két hónap múlva követték a „vázlatok” Sketches(2) címmel. Itt sokszor alig szól valami a fúvósok és a ritmusszekció mellett, és Kürtössynek nem kell figyelnie a lekerekített struktúrákra sem. De ettől még simán működik teljes értékű zeneként, hiszen az ötletek itt talán még izgalmasabbak, olykor akár vadabbak is.

kovacs_the_hun_mirror_world.jpgElőadó: Kovacs The Hun

Cím: Mirror World

Kiadó: The Content Label

Megjelenés: 2021. március 26.

Műfaj: downtempo

Kulcsdal: Glimpse Of Hope

 

 

7/10

Rónai András

Kovacs The Hun a Facebookon.

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/09/01/kovacs_the_hun_mirror_world_sketches_2_lemezkritika
Groove-ok és vad ötletek. Kovacs The Hun: Mirror World (lemezkritika)
süti beállítások módosítása