"Az experiment-rock bikicsunája is lehetne" - videópremier! shinterz: Jazzelünk a Duna-parton

2021.09.01. 17:00, Recorder.hu

shinterz_650.jpg

A shinterz egyfajta szupergrup: tagjai más zenekarok állandó tagjaiként turnéznak, készítenek lemezfelvételeket, élik mindennapjaikat, de időről-időre nem bírnak magukkal, és összejönnek egy-egy koncertre. Éppen egy éve annak, hogy a Jónás Vera Experimentből ismert Bécsy Bence gitáros, valamint a Mörk-alapító Szabó Dániel Ferenc dobos és Szeifert Jason Bálint basszusgitáros formációja a Jazzelünk a Duna-parton (azóta már csak Jazzelünk) eseménysorozat keretein belül a Pontoon színpadán játszott, a most debütáló videó ennek a koncertnek már a második kivonata.

Az itt látható első rész saját szerzeményeivel ellentétben a trió ezen a felvételen feldolgozást játszik: a dzsesszes virtuozitást hozzájuk hasonlóan szintén feszes grúvokkal és elektronikus effektekkel ellenpontozó műfajtárs, az izraeli LayerZ Analog Mummies című dalát értelmezik újra.

"Ahogy már tudható, nem a balatonfüredi Hatlépcsős gallérosainak játszunk, de erre a trekkre talán még ők is bemozdulnának. Szal, ha zeneileg sekélyesen is, de elemezni kellene a dolgot, akkor ez a szám az experiment-rock bikicsunája is lehetne." – interpretálja a produkciót Bécsy Bence.

"A videón látható koncert egyékbént kiemelkedően jól sikerült, annál is inkább, mert a szél hordta össze, egy héttel azelőtt bookoltuk a dolgot, hogy megtörtént volna. Akkor még javában tombolt a covid-para, épp az újrazárások előtti időket éltük, úgyhogy nem reménykedtünk a Pontoonon megszokott nagyobb közönség érkezésében, de a felvételeket és a koncertélményt tekintve minden a legnagyobb rendben ment. Nagyon jó szívvel gondolunk vissza rá" – emlékszik vissza a zenekar gitárosa.

A shinterz azóta már az országhatárt is átlépte, legutóbbi koncertjük idén nyáron a romániai Electric Castle fesztiválon zajlott. A következő pedig megint Budapesten lesz, stílszerúen a Duna-parti koncert után pont egy évvel, szeptember 13-án, ezúttal a Központban.

Shinterz a Facebookon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/09/01/_az_experiment-rock_bikicsunaja_is_lehetne_videopremier_shinterz_jazzelunk_a_duna-parton
"Az experiment-rock bikicsunája is lehetne" - videópremier! shinterz: Jazzelünk a Duna-parton
süti beállítások módosítása