Magyarradar - ZSD

2021.06.23. 16:00, Recorder.hu

zsd_650_1.jpg

"Eklektika, meglepetések, sok sztori" – jellemzi legújabb, ZSD nevű projektjét a hazai elektronikuszenei színtéren már több mint 15 éve aktívan szereplő Dávid Balázs. Live actjeivel 2007-ben kisebb klubokban kezdett el fellépni, hogy aztán később egyre nagyobb fesztiválokon (O.Z.O.R.A., Psy-fi, Tree Of Life, S.U.N., 449, Space Of Joy, Samsara) is egyre nagyobb sikereket arasson. A sokféle táncorientált zsánerben otthonos producer most a Recorder Magyarradarján is bemutatkozik.  

Mikor indult: 2017.

Hol indult: Budapest.

Tagok, hangszerek: Dávid Balázs ZSD.

Stílus: progressive, trance, house, tech, psy, hypnotic.

Hatások: goa trance, progressive trance, progressive house, psy trance, techno.

Kiadó: Hypno, Fresh From.

Történet: A 2000-es évek elején kerültem kapcsolatba az elektronikus zenékkel, goa-, goa-trance-partikra jártunk a Psybaba Records-os bulikra. 2003-ban elmentünk egy görög szigetre, egy nagyobb nemzetközi fesztiválra, a Samothraki Dance Festivalra, gyönyörű volt. Ott eldőlt, hogy én zenével is szeretnék foglalkozni. 20 éves voltam, két barátommal összeültünk, és elkezdtük nyomkodni a programokat, felosztottuk, ki melyik részét találja ki :) Hosszú idő volt, mivel akkoriban YouTube-tutorialok sem léteztek, és a pluginokat, effeket is kintről szerzett DVD-ken adogattuk egymásnak. Eleinte gyorsabb psytrance-t írtam, egy album lett is. Az évek alatt nagyon sokat kísérleteztem, sok stílusban dolgoztam producerként és hangmérnökként, még a filmtrailerek világába is belekóstoltam. Igazából a mai napig a kísérletezés zajlik, próbálok válogatni a különböző stíluselemek között, és összerakni őket egymással úgy, hogy valami izgalmas dolgok jöjjön ki belőle. Egy számon belül elég sok sztori megjelenik. A ZSD projekt pár éve alakult, ötvözi a klasszikus progressive trance elemeit, néhol psychedelic- és techno-elemeket, meg ami éppen tetszik. Nem nagyon foglalkozom a trendekkel, írom, ami jön :)

zsd2_650.jpg

MegjelenésekStay Away (2017), You Are Here + Cruisin' (2018), Touch (2019), Toys Of Time + Breath (2020), The Source (2021), valamint Ozora (2019), MadCity Endless Summer (2021) és további mixek.

Küldetés: Segítek csatlakozni az embereknek egymáshoz és lehívni az információkat :) Megérteni és teremteni az életet. Harmóniát teremteni, egységben lenni az univerzummal.

Jövőkép: Az emberek együtt élnek békében, elfogadásban és szeretetben.

Legközelebbi fellépés, live stream vagy más terv a közeljövőre: Tavaly sikerült nyernem egy NKA-pályázatot, ami szakmailag is nagyon jólesett, ha minden jól megy, lesz idén egy kislemezbulim. Bárhol előfordulhatok, bármelyik buliban, legyetek résen :D

Íme ZSD legfrissebb, idén májusban kijött trackje, a hipnotikus The Source:

ZSD a Facebookon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

Címkék: magyarradar zsd
https://recorder.blog.hu/2021/06/23/magyarradar_zsd
Magyarradar - ZSD
süti beállítások módosítása