Szörnyek, démonok, krokodilok - Run Over Dogs: Now Let The Monsters Shine (lemezkritika)

2021.05.26. 10:59, RRRecorder

fekvo.jpg

A közelmúlt legnagyobb figyelmet kiváltó, drámai történetű visszatérése a Run Over Dogs albumának háttere. A lemez azonban nem olyan, mint arra szörnyes címe alapján számítani lehetne. Ez a kritika először a Recorder magazin 84. számában jelent meg.

Szörnyek, démonok, krokodilok és minden dolgok eltűnése: a címek alapján várhatónál ez egy jóval visszafogottabb lemez. Vagy legalábbis úgy súlyos, hogy lefojtott, csak néha tör ki – a legtöbbször még ezek a részek sem annyira durvák, de a lemez kontextusában így is katartikusak.

Zenei szempontból amúgy ezeknél izgalmasabbak a hangzásbeli kísérletezések, elektronikus furaságok, torzulások. Időnként még abban sem vagyok biztos, hogy helyes rockzenének nevezni a lemezt, ami szabadon bánik a dalformával, illetve nagyrészt elengedi a slágeresség igényét is. Vannak azért emlékezetes motívumok, bár ezek is inkább többszöri hallgatás után ragadnak meg.

A lemez fő erénye a bátorsága mellett Czeglédi Szabolcs sokszínű, olykor egészen meglepő regiszterekbe kalandozó, emellett érzelmileg mindig megindokolt éneke. A legjobb rész az, amikor a vége felé egyre mélyebbre süllyedünk – aztán a záró Happy Ever After igazán felszabadító.

now_let_the_monsters_shine_album_cover.jpgElőadó: Run Over Dogs

Cím: Now Let The Monsters Shine

Kiadó: Randy Hardcore EM

Megjelenés: 2021. április 21.

Műfaj: rock

Kulcsdal: A Saint Ain’t Always Sacred

 

 

7/10

Rónai András

Run Over Dogs a Facebookon.

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/05/26/szornyek_demonok_krokodilok_run_over_dogs_now_let_the_monsters_shine_lemezkritika
Szörnyek, démonok, krokodilok - Run Over Dogs: Now Let The Monsters Shine (lemezkritika)
süti beállítások módosítása