Pályázati felhívás: Filléres emlékeink – egy zenerajongó és egy kultikus tárgy

2021.05.19. 14:00, trecorder

21-filleres_palyazat.jpg
Szimatszatyor, Ricse-kendő, tagsági igazolvány. Egy aláírt szalvéta, egy tépett fénykép vagy egy megsárgult levél. Fiatalságunk vágyott és féltve őrzött kincsei. Zenekaros relikviákról szóló történeteket vár egy pályázat.

A Volt egyszer egy beatkorszak-blog szerkesztősége és a Hangőr Egyesület a tavalyi Hogyha hallom én, minden az enyém! című pályázat sikerén felbuzdulva ismét közös emlékezésre hívja a hazai beat, pop és rock rajongóit. A 2021 őszére tervezett, a rendszerváltozás előtti magyar könnyűzene és a vizualitás kérdéseit körüljáró konferenciához illeszkedve ezúttal zenekarokhoz, koncertekhez vagy klubokhoz kapcsolódó tárgyakat, illetve ezekről szóló történeteket keresünk.

A Filléres emlékeink című pályázatra olyan fotókkal illusztrált anekdotákat, tárcákat, egyperceseket várunk, amelyek 1500–3000 leütés hosszúságban mutatnak be egy, a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas években aktív magyar zenekarhoz, vagy az említett korszakban történt könnyűzenei eseményhez kapcsolódó, a pályázó tulajdonában lévő plakátot, jelvényt, belépőjegyet, fotót, lemezborítót vagy egyéb tárgyat. A szövegek felvillanthatják az ereklye megszerzésének körülményeit, a hozzá kapcsolódó személyes emlékeket vagy a relikvia későbbi sorsát, netán azt, hogy az őrzője számára miért képvisel különös értéket.

A pályázaton mindenki legfeljebb egy írásművel vehet részt. A pályázóknak 3 darab saját készítésű, a tárgyat több oldalról bemutató digitális fotót is mellékelniük kell az írásukhoz.

A legjobban sikerült szövegeket a Volt egyszer egy beatkorszak-blogon közöljük, szerzőiket pedig az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának korábbi kiadványaiból összeállított értékes könyvcsomaggal jutalmazzuk.

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három írás szerzője pedig 50.000, 30.000, illetve 20.000 forintos jutalomban is részesül.

A pályázatokat az orokseg@hangfoglalo.hu címre várjuk, a szövegeket Word-, a fotókat pedig jpg-formátumban.

Beküldési határidő: 2020. május 31.

Írjuk meg együtt a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek rajongói kultúrájának történetét!

A nyitóképen: Bródy János autogramot ad az 1973-ban a miskolci DVTK-stadionban rendezett rockfesztiválon (Fortepan / Urbán Tamás).

A Volt egyszer egy beatkorszak-blog működését az NKA Hangfoglaló Program támogatja.

 

logo_hangor_hangfoglalo_650.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/05/19/palyazati_felhivas_filleres_emlekeink_egy_zenerajongo_es_egy_kultikus_targy
Pályázati felhívás: Filléres emlékeink – egy zenerajongó és egy kultikus tárgy
süti beállítások módosítása