Magyarradar - MADDOW

2021.05.15. 20:00, Recorder.hu

maddow_650.jpg

A budapesti MADDOW a magyar elektronikus tánczene egyik legkelendőbb exportcikke manapság; lemezeit Diplótól David Guettáig a műfaj legnépszerűbb dj-i pörgetik és Hardwelltől Tiëstoig a legismertebb producerek labeljei gondozzák. A barátnője, a szintén producer Manela énekével felvett első dala tavaly a dj-k által 66. legtöbbször játszott szám lett a világon, friss, 2021. áprilisi EP-je pedig már Don Diablo Hexagon kiadójánál jelent meg. Éppen ideje, hogy a globálisan már közkedvelt, de itthon még kevésbé ismert house-ász bemutatkozzon a Recorder Magyarradarján is. 

Mikor indult: 2016-ban volt ez első megjelenés egy remix formájában, de aktívan 2019.

Hol indult: Budapest

Tagok, hangszerekKis Richárd, számítógép, haha!

Stílus: House

Hatások: Nagy hatással van rám az oldchool house-zene, a hiphopstílus és rave zenei kultúra, de a zenémet mindig jellemzi a „future” (jövő) hangzás.

Kiadó: Hexagon / Bring The Kingdom / Musical Freedom

Történet: Következő generációs producer és DJ vagyok. Stílusom az underground house, a garázs és a hiphop elemeiből merít. Több mint 8 éve foglalkozom már zeneírással és olyan neves külföldi kiadók gondozásában jelentek már meg munkáim, mint például Don Diablo kiadója, a Hexagon, Hardwell kiadója, a Revealed Recordings, a Brohug kiadója, a Brohouse és a Noir Sur Blanc. Zenéimet többek között Diplo, Martin Garrix, Don Diablo, David Guetta, Oliver Heldens és még sokan mások pörgetik a rádióműsoraikban. Legújabb, áprilisban megjelent EP-met, a Back in the Clubot a Don Diablo által fémjelzett Hexagon jelentette meg. A kislemezről korábban már négy single megjelent, ezek közül a Potion című dal hatalmas sikernek örvendett, hiszen 2020-ban a világ 9. legjátszottabb bass-house zenéje lett. DJ-ként már felléptem a Sziget Fesztiválon, a Balaton Soundon, a VOLT Fesztiválon és a legmenőbb budapesti klubokban is megfordultam már.

Megjelenések: 2021: Alone [Hexagon/BTK], Back in the Club EP, Get Down [Musical Freedom]. 2020: Lose Control [BHM], Potion [Hexagon/BTK], Louder [BHM], No Way [Brohouse], What You Said [Hexagon/BTK], Be The Reason [Hexagon/BTK], Jungle [Insomniac] Remixes, Stadiumx - Be Mine, King Arthur - Never Let You Down, ALRT - My Level.

Az idén áprilisban megjelent Back In The Club EP:

Küldetés: A klubzene és klubélet felpezsdítése a zenéim által. Illetve, ha sikerül befutnom, akkor kihalófélben lévő állatok mentése/támogatása.

Jövőkép: Szeretnék minél több zenét megjelentetni, kollaborálni elismert énekesekkel és producerekkel. Nem utolsósorban a külföldi és hazai fellépésekre koncentrálni.

Mellékprojektek: Nincs még egyelőre. Tervben van pár, de az maradjon titok.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A Potion című dalom a világ 66. legjátszottabb zenéje volt a DJ-k által a világon 2020-ban.

A Manela közreműködésével felvett Potion:

A friss EP-n szereplő What You Said videoklipje:

 Fotó: Selmeczi András Sese.

MADDOW a Facebookon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

Címkék: maddow magyarradar
https://recorder.blog.hu/2021/05/15/magyarradar_maddow
Magyarradar - MADDOW
süti beállítások módosítása