Itt a Hangfoglaló Program – Jelet adok a gépnek: láthatáron a menedzserképzés újabb tanulmánykötete

2020.12.15. 19:03, trecorder

hangf_konyvborito_05.jpg
Idén februárban jelent meg a Hangfoglaló Program Könnyűzenei Menedzserképzést Támogató Alprogramjának első könyve, amely Az ötödik tag, a menedzser címet kapta. A kötet sikere jelezte, hiánypótló a törekvés, hogy létrejöjjön a könnyűzene háttériparáról szóló tudáshalmazt összefoglaló szakirodalom. Az első könyv megjelenését követően pár hónappal már el is kezdődött a folytatás tervezése.

hangf_konyvborito_05_1_3.jpgAz ötödik tag, a menedzser egy átfogó, a könnyűzenei menedzsment minden feladatkörét és tevékenységét érintő, általános ismereteket, alapvető fogalmakat tisztázó könyv. A folytatás eggyel tovább merészkedik, és egy speciális területet mutat be – egészen pontosan a digitális térbe kerülő zenei tartalom útját. A kötet szerzői olyan hazai szakemberek, akik több éve dolgoznak a kreatíviparban, így tudásuk mellett személyes tapasztalataikat is meg tudták osztani tanulmányaikban. A szövegek érintik a digitális disztribúciót, a kommunikáció klasszikus és új formáit, az online formálódó zenei közösségeket, a produkciók virtuális reprezentációját és a piacon jelenlévő fontosabb szolgáltatókat egyaránt.

A HANGFOGLALÓ PROGRAM NEMCSAK KÖNYVEKKEL, DE WORKSHOPOKKAL ÉS ELŐADÁSOKKAL IS SEGÍTI A ZENEI MENEDZSEREK KÉPZÉSÉT.

 

A kötet szerkesztője Tóth Barbara, aki 2020 nyarán vette át a Menedzserképzési Alprogram vezetését.

„A szövegek nagy része nem titkoltan viszonylagosan kevés szakirodalmon alapszik, hiszen témája maga is folyamatos átalakuláson megy keresztül. Sokkal inkább gondolom, hogy referenciák felsorolása helyett maga teremt hivatkozási alapot és kontextust annak a diskurzusnak, amely alapján a következő években már könnyebben lesz definiálható a magyar előadók és menedzserek számára is az a tér, amelyben ugyan szinte csak jeleket adunk, de kizárólag rajtunk múlik, hogy azok milyen utat járnak be” – írja a könyv ajánlójaként a szerkesztő.

A kötet szerzői Berta Zsuzsi, Bicsérdi Ádám, Biczó Andrea, Bodrogi András, Ferenczi Szonja, Horváth Gergely, Horváth Renátó, Linczényi Márkó, Szabó Tamás, Szarvas Árpád, Tófalvy Tamás, Tóth Barbara és Varga Balázs. A megjelenés 2021 januárjára várható.

cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2020/12/15/itt_a_hangfoglalo_program_jelet_adok_a_gepnek_lathataron_a_menedzserkepzes_ujabb_tanulmanykotete
Itt a Hangfoglaló Program – Jelet adok a gépnek: láthatáron a menedzserképzés újabb tanulmánykötete
süti beállítások módosítása