Itt a Hangfoglaló Program – A menedzserképzés új területei

2020.09.24. 11:30, trecorder

bs-foto1.jpg
A Hangfoglaló Program kiemelt figyelmet fordít a szakmai utánpótlásképzésre, és egy minél átfogóbb, aktuális tudásbázis kialakítására. A Zenei Menedzserképzést Támogató Alprogram célja a zeneipari tudástranszfer biztosítása, és egy mindenki számára elérhető edukációs hálózat kiépítése.

A könnyűzenei menedzsment iránt érdeklődők az elmúlt években is részt vehettek a Backstage sorozat előadásain és workshopjain, amelyek többlépcsős rendszerben – a belépő szinttől egészen a tényleges szakmai diskurzusig minden szereplőt igyekeztek megszólítani. A Hangfoglaló Program a hetedik évadba lépve is meghirdeti Backstage Start és Backstage Plusz programjait, amikkel ebben a félévben a B32 Galéria és Kultúrtér falai között találkozhatnak az érdeklődők. A járványügyi intézkedéseket figyelemben tartva a programsorozat első eseményei online lesznek követhetők.

A Start sorozat előadásai és workshopjai a pályájuk elején járó menedzsereknek nyújtanak hasznos gyakorlati tanácsokat a kezdő lépésekben, míg a Plusz kerekasztal-beszélgetéseire főképp a már pár éve a szakmában dolgozókat várják. A tematika idén ősszel reflektál a 2020-ban bekövetkezett változásokra, amelyet egyrészt a pandémiás helyzet, másrészt a Magyarországon is egyre inkább teret nyerő új virtuális kifejezésmódok alakítottak. Az előadások és beszélgetések érinteni fogják többek között a tudatos zenei karrierút tervezését, a hangfelvétel-készítés alapvető körülményeit, a brandépítés különböző lehetőségeit, és a menedzsment egyszemélyes, illetve csapatban történő jó gyakorlatait is. A Hangfoglaló Program külön alkalmat szentel az idén márciusban indult BLEND sorozatának folytatására is: erre a programra a zene és a film kapcsolata iránt érdeklődő szakmai szereplőket várnak.

A Backstage legutóbbi előadásai megtekinthetők itt, a Hangfoglaló Program YouTube-csatornáján.

Újdonság volt az idei év elején, hogy a hazai szakemberek tudását és tapasztalatait felhasználva megszületett Az ötödik tag, a menedzser című tanulmánykötet, amely a könnyűzenei menedzsment alapvető fogalmait tisztázza. A könyv sikere jelezte, hogy hiánypótló a kezdeményezés így idén ősszel már második kötetével jelentkezik az alprogram. Ezúttal a könnyűzenei tartalmak online térben történő disztribúciója, reprezentációja és monetizációja a téma. A szerzők névsorában pedig a magyar zeneipar elismert szakemberei szerepelnek, név szerint Berta Zsuzsi, Bicsérdi Ádám, Biczó Andrea, Bodrogi András, Ferenczi Szonja, Horváth Gergely, Horváth Renátó, Linczényi Márkó, Szabó Tamás, Szarvas Árpád, Tófalvy Tamás, Tóth Barbara és Varga Balázs. A kötet szerkesztője a Hangfoglaló Program Zenei Menedzserképzést Támogató Alprogramjának vezetője, Tóth Barbara, szakmai lektora pedig az NKA Hangfoglaló Kollégiumának elnöke, Bali Dávid. Az összesen 13 tanulmányból álló kötet ingyenesen elérhető lesz (az első kiadvánnyal együtt) a Backstage sorozat eseményein, és a Hangfoglaló Program további kiemelt programjain.

bs-foto2.jpg
cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2020/09/24/itt_a_hangfoglalo_program_backstage_start_plusz_es_konyv
Itt a Hangfoglaló Program – A menedzserképzés új területei
süti beállítások módosítása