Magyarradar – Jack Holler

2020.12.13. 09:03, Gaines

img_0594-2.jpg

A 2018-ban alakult Jack Holler nem egy angolszász szólóelőadót, hanem egy magyar zenekart takar, akik az amerikai blues, soul és jamband hagyományokból táplálkozva tör magának utat. Ez az út a Magyarradarunkra vezette a csapatot, akik új dalszövegvideóval is jelentkeznek.

Mikor alakult: 2018

Hol alakult: Budapest

Tagok, hangszerek: Szuhánszki Ruben – ének, basszusgitár, Marczis Balázs – gitár, Horváth János – billentyű, Findrik Dávid – dob

Stílus: Blues és soul inspirált dallamok

Hatások: Tom Waits, Nick Cave, Bob Dylan, B.B. King, Eric Clapton, Dave Matthews, Foo Fighters,

Kiadó: Nincs (saját kiadás online – Distrokid)

Történet: Egy tökéletes inverz zenei karrier Borsodból, ami először az esküvők, bálok haknista világából fejlődött valami komolyabbá. A 2000-es évektől Miskolcon együtt zenélő – kezdetben még – trió (Szuhánszki Ruben, Purszki Sándor, Aranyosi Gergő) miután Budapestre került, az Origo Stúdió falai között rögzítette első EP lemezét, Not even Close címmel. Ezt egy hosszabb kihagyás és tagcserék követték: így érkezett Balázs, János, majd végül Dávid a zenekarba. A kémia működött, így fél évvel később már egy teljes estés szettel várták a lelkes közönséget első debütáló koncertjükre. Az azóta eltelt időben sok minden történt, első nagyobb lemezükön dolgoznak egy ideje – amit természetesen a COVID és a Keleti Blokk megszűnése is megnehezít.

dsc_0831.jpg

Megjelenések: 2018 nyár – Not even Close - EP; 2020 év eleje – After the rain - single; 2020 tavasz – Spell on me (Quarantine session) - single

Küldetés: Kelet-közép-európai Grammy. Dalok mondanivalóval.

Jövőkép: Rendszeres koncertezés belföldön és külföldön egyaránt.

Mellékprojektek: Civil foglalkozás.

Szexepil: Megtört férfiak érces hangon vonyítják a Holdat.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Telt házas debütáló koncert a Dürer Kert falai között. 2020 ÉTER Light részvétel és különdíj gitárosunk számára.

Közeljövőbeli tervek: Első nagyobb hangvételű lemezünk rögzítésének befejezésére készülünk, ami remélhetőleg jövő tavasszal debütálhat is egy ahhoz készülő videóklip társaságában.


A Mary (On Unexpected Phone Calls) című dal "egy képzeletbeli telefonbeszélgetés lírikus lenyomata, ami pont annyira örömteli és váratlan, mint amennyire felkavaró. Ami után az ember úgy érzi, jobb lett volna, ha ki se csöng, és akkor maradhattunk volna abban az áldott tudatlanságban, mint a hívást megelőzően."

Jack Holler a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_179.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/12/13/magyarradar_jack_holler
Magyarradar – Jack Holler
süti beállítások módosítása