Videopremier! Szesztay Dávid: Verőce Session

2020.12.04. 09:30, Gaines

szesztay.png

Jövő év első felére várható Szesztay Dávid énekes-dalszerző második nagylemeze, amelyről most hallhatunk először két beharangozó dalt, ráadásul nem is akárhogy: gyönyörű, asszociatív természeti felvételek fokozzák a zenekar élő előadásának hangulatát. Premier!

Szesztay Dávid új LP-jét már csak azért is várjuk, mert a bemutatkozó anyagot 2018-ban a tíz kedvenc lemezünk közé válogattuk be: "Van itt minden, ami egy ilyen tökéletes bemutatkozáshoz kell: visszafogott, de nagyon ötletes hangszerelés, azonnal ható dalszövegek, és nagy adag - nem tudom sajnos máshogy megfogalmazni: - érzés", írtuk a Dalok Bentre című lemezről. Idén már kaptunk az előadótól egy remek EP-t, melynek dalait élőben is rögzítették a kismarosi erdőben egy session videóban.

Szesztay Dávid és zenekara szeptember 28-án rögzítette idei második live session videóját Verőcén a Forrás Irodalmi Kávézó teraszán, közvetlenül a Duna mellett. "Annyira szép ez a vidék, hogy úgy éreztem kár lenne csak minket filmezni ahogyan zenélünk, úgyhogy megkértem Kiss Gergőt aki a képfelvételeket és az utómunkát is csinálta, hogy használjon felvételeket a környékről is. Így is tett, számos drón és lassított felvételt készített a Dunáról, a Börzsönyről és a környező vidékről, szerintem nagyon szép lett a végeredmény."A videók két részben jelennek majd meg, íme az első rész ami két új dalt tartalmaz amelyek természetesen szerepelnek majd Dávid új lemezén is. "Az új lemez jövő év elején fog megjelenni, színesebb, bátrabb lesz mint az első nagyon várom már, hogy végre befejezzem, az utolsókat simítom rajta."

lássuk akkor a két új dalt, íme a Fekete és a Késő:

Szesztay Dávid facebook oldala

cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_74.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/12/04/videopremier_szesztay_david_veroce_session
Videopremier! Szesztay Dávid: Verőce Session
süti beállítások módosítása