Dalpremier! skeemers: Middle Child Syndrome

2020.10.22. 14:30, Gaines

skeemers2.jpg

A skeemers négy éve mutatkozott be nálunk, azóta rendszeresen beszámoltunk a garázsszörfpunk zenekar megjelenéseiről az első nagylemeztől az újabb EP-ken át egészen a védjeggyé vált számuk klipjéig. Soron következő középlemezüket decemberre tervezik, amelyet kislemezdalokkal vezetnek fel, nálunk most a Middle Child Syndrome debütál. Premier!

A skeemersnek a legtöbb zenekarhoz hasonlóan betett a 2020-as év, rengeteg külföldi és hazai tervet és lehetőséget mosott el a járványhelyzet. Augusztusban még a Fairlady klipjének munkálatai kötötték le az együttest, majd szeptemberben vetették bele magukat az új EP felvételeibe. "Ezeket a dalokat már hallhatta tőlünk a közönség, de saját magunk tempójához képest elég frissek" - meséli a zenekar. "Most jutottunk el oda, hogy minden kész dalunk fel van véve, így ha jövőre már zöld utat kapnak a koncertek akkor zsírúj számokat hallhat tőlünk a nagyközönség. A próbák nem állnak le, folyamatosan írjuk az új dalokat." A dalok a csapat elmondása szerint nagyon különböző témákról szólnak majd: "Van köztük dal kéjelgő fekete macskától kezdve párkapcsolati nehézségeken át teenage rage-ig minden, így eléggé változatos kis anyag született meg."

A SKEEMERS ÉNEKESÉVEL ITT BESZÉLGETTÜNK

A most megjelenő előfutár "azt az érzést járja körbe, amikor nem kell tartanod attól hogy lecsúszol valamelyik szülőd telefonhívásáról, mert ők igazából sosem keresnek. Szerintem ez egy olyan téma, amivel a generációnk, tehát a ma már 30 feletti korosztály ugyanúgy küzd ma is mint fiatal korában, rengeteg hideg családi háttérrel rendelkező embernek okoznak ezek a régi sebek maradandó lelki sérüléseket. A dal végülis arról szól, hogy rájössz ennyi idősen már nem ők felelnek a mentális egészségedért, de ez a seb még mindig fel-felszakad néha. Sikerült megint ránk jellemzően a vidám alapra egy egészen sötét dalt írni, de ezt a skeemers hallgatók már megszokták. :))"

skeemers_1.jpg

Jövő hónapban a csapat megmutat még egy dalt, amihez már klipet is forgatnak, az EP pedig decemberben érkezik, mellé a stúdiózást megörökítő vlogvideókkal készülnek. A kiadványt a skeemers gitárosa, Juhász András producerelte, és a Record Low Studióban rögzítették Puha Szabolccsal. Az évben az utolsó koncert  október 24-én lesz a CaFe Budapest keretein belül az Akváriumban, ahova a IV. Klipszemlén nyertünk fellépési lehetőséget. Facebook-eseményoldal.

halljuk tehát a középső gyerek szindrómáját megörökítő új dalt:

skeemers a Facebookon

fotók:Albert Alianna

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_170.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/10/22/dalpremier_skeemers_middle_child_syndrome
Dalpremier! skeemers: Middle Child Syndrome
süti beállítások módosítása