Itt a Hangfoglaló Program – Mintha egy Fairladyvel csapatnál a sivatagban

2020.10.14. 14:30, trecorder

skeemers_fairlady_werk_20200802_059.jpg
Nagy reményekkel indult a 2020-as évnek a skeemers, amikor azonban a legtöbb tervüket keresztülhúzta a vírus, kesergés helyett inkább gyorsan stratégiát váltottak. Azért egy ötéves álmuk így is valóra vált idén: végre méltó klipet forgattak egyik legsikeresebb számukhoz. A skeemers énekese, Ferenczi Szoni mesélt a sokszor áttervezett évükről.

Szeptemberben végre megjelent a videó, amit egy öt évvel ezelőtti számotokhoz, a Fairlady-hez forgattatok. Miért pont most éreztétek úgy, hogy megér egy „rendes” klipet a dal?

Ez az egyik legsikeresebb dalunk, és a zenekar életében is fontos pont, hiszen a Fairlady a korábbi, folkosabb dalaink után már a ránk azóta is jellemző szörfös, punkos hatásokat mutatta. Amikor a gitárosunkat, Andrist (Juhász András - a szerk.) a próbán megkérdeztük, hogy mégis hogyan írná le ezt a számot, akkor csak annyit mondott: képzeld el, ahogy egy Fairladyvel csapatod a sivatagban. Azóta nagy álmunk volt, hogy ezt a képet egy klipben is megvalósítsuk. Végül egy szerencsés találkozásnak köszönhetően rátaláltunk egy Datsun-autók felújításával, tesztelésével foglalkozó hazai cégre, akik azonnal nyitottak voltak a klipötletre, és három Datsun 280Z-t, azaz Fairladyt is kölcsönadtak nekünk a forgatásra. A klip másik érdekessége, hogy Szabó Gyula, korábbi dobosunk, aki ezt a számot is felvette velünk anno, egy cameo erejéig feltűnik a videóban.

Nálatok hogyan csapódott le a zeneipar leállása?

Nagyon nehéz feldolgozni azt a helyzetet, amit a koronavírus hozott. Pont azoknak a zenekaroknak a legnehezebb a dolguk, akik épp most bontogatják a szárnyukat, és egy nagyobb áttörésben bíztak idén. Mi is ebbe a kategóriába esünk. Tavaly nagyon sok energiát fektettünk abba, hogy újra visszakerüljünk a zenei körforgásba, több klipet jelentettünk meg, és felvettünk egy nagylemezt. Nagyon izgatottak voltunk, esélyünk nyílt egy német turnéra és egy poznani fellépésre is a HOTS zenei exportiroda segítségével. Ezeket húzta keresztbe a koncertipar leállása. Végül kicsit stratégiát váltottunk, és a még idén megjelenő, új EP-nk mellett arra fókuszálunk, hogy olyan bulikat hozzunk össze a közeljövőben, amelyeken a kedvenc külföldi zenekarainkkal közösen lépünk fel.

Egy áttörés viszont így is történt, hiszen az egyik hazai telekommunikációs cég reklámjában a ti dalotok szól. Mit jelent a zenekar életében egy ilyen lehetőség?

Ez a mi szintünkön elég nagy segítség, hiszen ennek köszönhetően például hangszereket vásárolhatunk, vagy önálló koncertekkel is tervezhetünk. Ráadásul nagyon pozitív a fogadtatása a dalnak a cégnél, így lehet, hogy még hosszú ideig szólhat a számunk a reklámjaikban.

Ez tehát a skeemers Fairlady című számához készült videoklip:



cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2020/10/14/itt_a_hangfoglalo_program_mintha_egy_fairladyvel_csapatnal_a_sivatagban
Itt a Hangfoglaló Program – Mintha egy Fairladyvel csapatnál a sivatagban
süti beállítások módosítása