Dal- és klippremier! Saya Noé: Under The River

2020.10.03. 09:08, Gaines

saya.png

Saya Noé egy éve jelentette meg bemutatkozó EP-jét, idén év elején itt mutatkozott be Magyarradar rovatunkban, nyáron pedig kvázi akusztikus studio sessionben értelmezte újra dalait. Javában dolgozik első nagylemezén, amely a Museum Of Sins címet fogja viselni, és az első beharangozó dal most nálunk debütál, méghozzá folyóban megmártózós klip kíséretében. Premier!

Az Under The River Matt Lawrence producer-hangmérnök kezei alatt nyerte el végső formáját, aki dolgozott már a Mumford & Sonsszal, Adele-lel és Amy Winehouse-zal, és 200 dal közül választotta ki ezt a szerzeményt a HOTS SongLabon. A dal arról az állapotról szól, amikor az ember megreked, nem tud egyről a kettőre jutni, a kudarctól vagy elutasítástól való félelem megbénítja, miközben szenved is attól, hogy mozdulatlanságra van kárhoztatva; szeretne emberi kapcsolatokat létesíteni, de a belső nyomás, feszültség miatt nem jut a felszínre, egyre süllyed. Az élni akarás azonban mindig elég erőt ad, és akár árral szemben is képes lesz megküzdeni a nehézségekkel. A klipet ugyanaz a Budapesten élő brit rendező, Adam Grasso készítette, mint az agykisülő fodrászos Thundert, ezúttal Paloznakon zajlott a forgatás, az utolsó két jelenetet leszámítva hosszú egysnittes felvételen az énekesnő mászik végig egy folyóban, mialatt a kamera felülnézetben követi. A folyó szemetet, kártyákat, játékpénzt, színes labdákat és játékkacsákat sodor el, a finálé pedig váratlan fordulattal zárja le a szeméthalomba partra vetett főhős sorsát.

Az első nagylemez novemberben jelenik meg, és több családi vonatkozása is lesz: a borítón Saya Noé egyik nagymamájának festménye szerepel, a dalokban pedig közreműködik édesanyja brácsán, édesapja csellón, unokatestvére pedig fuvolán. 

lássuk is a fázósan szép klipet, íme az Under The River:

Saya Noé a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_58.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/10/03/dal-_es_klippremier_saya_noe_under_the_river
Dal- és klippremier! Saya Noé: Under The River
süti beállítások módosítása