Lady Gaga dominálta a koronavírus miatt átfazonírozott VMA-gálát

2020.08.31. 08:50, Gaines

gaga_vma.png

Az MTV Video Music Awards idei díjkiosztó gáláját a járványhelyzet miatt nem tarthatták meg az eredetileg tervezett módon, nagyközönség előtt, a szervezők faramuci megoldását erős élő produkciók ellensúlyozták. A legtöbb díjat Lady Gaga nyerte, szám szerint ötöt, de nem kellett üres kézzel hazatérnie a BTS-nek és The Weekndnek sem.

A VMA-gála szervezői a vasárnapi gála előtt azt mondták, "limitált közönség előtt, vagy közönség nélkül" fogják megrendezni és felvenni a műsort, ami a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy több előadó fellépését külső helyszínen forgatták, míg a díjak átadásához felépítettek egy rendes színpadot, ahová szokás szerint kimehetett beszédet tartani a nyertes - csakhogy nem valódi közönség tapsolt neki, hanem a szitkomok konzvervnevetéséhez hasonlóan utólag alákevertek egy ujjongó tömeget.

EMLÉKEZTEK, JOHN TRAVOLTA MEKKORÁT BAKIZOTT A TAVALYI VMA-GÁLÁN?

A megoldás kissé abszurd, de a fellépésekre nem lehet panaszunk. Abel Tesfaye az After Hourshoz alkotott alteregójával teremtett meg a lemezhez készült videoklipekhez hasonlóan rémálomszerű vizuális hatást egy testre szerelt kamerával, és a Blinding Lightsot egy New York-i felhőkarcoló tetején adta elő. A dal videója el is nyerte a legjobb klipnek járó díjat, plusz még R&B kategóriában is diadalmaskodott.

Miley Cyrus a legjobb vágás és látványterv díját vihette haza a Mother's Daughterért, ő viszont nem ezt a dalt mutatta be a műsorban, hanem a Midnight Sky című, augusztus közepén megjelent új kislemezdalt. Az élénk színekkel megfestett produkción az szólt igazán nagyot, amikor az énekesnő felült egy hatalmas diszkógömbre, ezzel megidézve a híres-hírhedt Wrecking Ball bontógolyós lengedezését.

18+ MILEY CYRUS LEGEROTIKUSABB PROVOKÁCIÓI

Közel tíz percig lehetett a színpadon Lady Gaga, aki öt díjjal vitte a prímet, az év dala az Ariana Grandéval közös Rain On Me lett, akárcsak a legjobb kollab, a klip fényképezését is elismerték, Lady Gagát választották az év előadójának, és megkapta még az újonnan alapított "Tricon"-díjat (ami vélhetőleg az átkeresztelt Vanguard-díjat fedi). A gála fő műsorszámát képező, majdnem tízperces medley-ben a goth maszkba öltözött énekesnő hálószobadíszletből érkezett a színpadra, ott a 911 után betársult hozzá és a tánckarhoz Grande, majd a Rain On Me-szegmens után egy portálon keresztül Gaga leült egy agyzongorához, és lassú verzióban vezette fel a Stupid Love-ot, önszeretetre buzdítva a (láthatatlan, virtuális) közönséget. Gaga még a koronavírus-biztos gálát is kimaxolta, ugyanis minden díját más-más ruhában ment ki átvenni.

MEGÍRTUK, MICSODA VISSZATÉRÉS LADY GAGA ÚJ LEMEZE

A BTS négy díjat vihetett haza az On című K-pop szám videójáért, a legjobb új előadó Doja Cat lett, a hip hop kategóriában Megan Thee Stallion győzött a Savage című klippel, rockzenében a Coldplayt díjazták, Taylor Swift pedig a The Man című klipjének rendezésével húzott be egy szobrot.

https://recorder.blog.hu/2020/08/31/lady_gaga_dominalta_a_koronavirus_miatt_atfazonirozott_vma-galat
Lady Gaga dominálta a koronavírus miatt átfazonírozott VMA-gálát
süti beállítások módosítása