Missy Elliott, Taylor Swift és az újra bakizó John Travolta tették emlékezetessé az MTV Video Music Awards gáláját

2019.08.27. 16:43, Gaines

vma.jpg

Emlékeztek még, amikor John Travolta a 2014-es Oscar-díjátadón „Adele Dazeem”-ként vezette fel a Jégvarázs betétdalát előadó Idina Menzelt? A Ponyvaregény sztárjának most újabb szórakoztató díjátadós bakit sikerült behúznia a teljesítményei közé.

Történt ugyanis, hogy a kopaszra borotvált Travolta és Queen Latifah együtt adták át a legjobb videónak járó díjat, és ők szólították színpadra Taylor Swiftet, aki a You Need To Calm Down klipjével nyerte meg az est fődíját. A videóban szereplő hírességek közül ott voltak többen a gálán is, Swift pedig felhívta őket a színpadra; ekkor kavarodott meg Travolta, aki nem az énekesnek, hanem hivatásos drag queen hasonmásának, Jade Jolie-nak akarta a kezébe nyomni a szobrot. Szegény Travolta mehet vissza megint a díjátadón bakizók anonim gyűléseire, hogy a másik, Kaliforniai álmos/Holdfényes Oscar-fiaskót produkáló Warren Beattyvel dolgozzák fel a gikszert.

Swiftet az eset vélhetőleg nem rengette meg különösebben, amiért jött, az az övé lett (a videó még a Video For Good kategóriában is győzött), és a gálát is a produkciója nyitotta meg, a győztes klipdal mellett az új lemez, a Lover címadó dalát adta elő társulatával, amit a VMA-gála kvázi előestéjén, múlt hét végén jelentetett meg. Az év előadóművésze Ariana Grande, az év újonca Billie Eilish, az év dala pedig – minő meglepetés – az Old Town Road remixe lett: a gálán fellépett Lil Nas X is, de egy újabb dalát, a Paninit adta elő Tron-dizájnnal, bár azzal elviccelődött, hogy még 2079-ben is születni fog újabb OTR-remix, szám szerint a 3162.

Az élő fellépések közül a Video Vanguard-díjjal jutalmazott Missy Elliott egyvelegét előzte meg a legnagyobb várakozás, és a rapper nem is okozott csalódást, hét perces medley-jében újrateremtette a színpadon leghíresebb klipjeinek vizuális ötleteit, például ismét magára húzta a The Rain-beli szemeteszsákot, és felrepült a levegőbe, miközben táncosai esernyősapkában ropták a vízben, aztán átöltözött a Get Ur Freak On terepszínű kabátjába, a Work Ithez visszahozta az eredeti klipben szereplő breaktáncosát, Alyson Stonert, a Pass That Dutch-szemgens alatt meg ufóinváziót szabadított a közönségre. A másik maradandó vizuális színpadi elemet Lizzo szállította saját műsorszámánál, amikor is egy gigantikus felfújható fenékkel a háttérben – és gospelkórussal az oldalán – adta elő két slágerét.

 

A VMA általában szokott kisebb botrányokkal is szolgálni: tavaly Madonna vívta ki az internet haragját, amikor tisztelegni próbált Aretha Franklin emléke előtt, idén pedig a szervezőkre orroltak meg a K-pop rajongói, amiért új kategóriát nyitottak a díjátadon a legjobb dél-koreai formációknak – mondván, ezzel gettósítják a műfaj képviselőit. A legjobb K-pop klip végül a BTS és Halsey Boy With Luvja lett, és a BTS-t szavazták meg a legjobb csapatnak is, megverve a Jonas Brotherst és a Backstreet Boyst.

A végére a legjobb klipnek választott You Need To Calm Down

https://recorder.blog.hu/2019/08/27/missy_elliott_taylor_swift_es_az_ujra_bakizo_john_travolta_tettek_emlekezetesse_az_mtv_video_music_a
Missy Elliott, Taylor Swift és az újra bakizó John Travolta tették emlékezetessé az MTV Video Music Awards gáláját
süti beállítások módosítása