Az év egyik (ha nem a) legjobb hazai lemeze. The Devil's Trade: The Call Of The Iron Peak

2020.08.28. 08:59, coffinshaker

A Stereochrist/HAW-frontember Makó Dávid egy erős, ihletett második szólólemez (What Happened To The Little Blind Crow) után harmadik albumát már az experimentális zenék egyik nemzetközi fellegvárának számító Season Of Mistnél adta ki. A Thy Catafalque kiadványait is gondozó kiadóhoz való szerződés már előre jelezte a szintlépést, és hát valóban: a The Call Of The Iron Peak az eddigi legjobb The Devil's Trade-lemez. Lemezkritika a Recorder magazin 81. lapszámából.

Előadó: The Devil's Trade

Cím: The Call Of The Iron Peak

Kiadó: Season Of Mist

Megjelenés: 2020. augusztus 28.

Stílus: énekes-dalszerző, doom folk

Kulcsdal: Dead Sister

Az egykori Stereochrist/HAW-frontember Makó Dávid a Neurosis két alapító tagjához, Scott Kelly-hez és Steve Von Tillhez hasonlóan szólókarrierében egyesítette a metálszíntéren eltöltött idejének tapasztalatait, az énekes-dalszerző hagyományt és a folkot. A magyar népdalkincs és az Appalache-hegység környéki blues ihletett ötvözetére (valamint a folyamatos nemzetközi turnékra) pedig az egyik legnagyobb európai metálkiadó is felfigyelt, így a The Devil’s Trade harmadik lemeze már náluk jelent meg. A The Call Of The Iron Peak pedig még a tavalyi What Happened To The Little Blind Cow-nál is letaglózóbb, súlyosabb és sokrétűbb alkotás, sőt, az év egyik (ha nem a) legjobb hazai lemeze.

9.0/10

Kollár Bálint

https://recorder.blog.hu/2020/08/28/az_ev_egyik_ha_nem_a_legjobb_hazai_lemeze_the_devil_s_trade_the_call_of_the_iron_peak
Az év egyik (ha nem a) legjobb hazai lemeze. The Devil's Trade: The Call Of The Iron Peak
süti beállítások módosítása