Összeállították a raktárkoncertekre felkért fesztiválzenekarok listáját

2020.08.11. 14:49, Gaines

beat.jpg

Múlt héten a kormány új zeneipari mentőcsomagjának kihirdetésével párhuzamosan pontosították azt a konstrukciót is, melynek keretén belül raktárkoncertek (korábbi nevén: garázskoncert) szervezésével segítik meg a zenekarokat és háttérembereket, akik az 500 fős rendezvénylimit miatt elmaradt fesztiválszezonban komoly bevételkiesést szenvednek el. A koncertek egy részét Lobenwein Norbert kezdte összeállítani, amiről a Facebookon osztott meg információkat.

A kormányszóvivő múlt héten arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy 150 raktárkoncerten játszhatják el a zenészek és előadók profi technika és saját stábjuk segítségével dalaikat, amiért "kiemelkedő gázsit kapnak". Lobenwein a posztjában azt írja, három részre szedik a raktárkoncerteket, élő legendák, népzenei előadók és fesztiválzenekarok részesülhetnek a támogatásban, őt az utóbbi szegmens leszervezésével bízták meg, ami eredetileg 40-50 zenekart jelentett volna, ám végül a meghívott produkciók számát sikerült 100-ra feltornászni. "Némi gondolkodás után a kollégáim bevonásával előálltunk egy javaslattal, amelynek lényege, hogy a döntés ne a mi kezünkben legyen" - fogalmaz Lobenwein. "Annak ugyanis a látszatát is szerettem volna elkerülni, hogy akár én, akár a barátaim-kollégáim a saját ízlésük szerint választanak ki számukra kedves produkciókat." Így aztán 13 meghatározó hazai fesztivál - köztük a Fishing, a Bániktó, a Kolorádó, a VOLT, a STRAND és a Művészetek Völgye - szervezőjének bevonásával, közösen állították össze a százas listát a 2020-ra tervezett (és meghiúsult) fellépőnévsorok alapján.

"Összegeztük, hogy mely zenekarok, hány fesztiválon vettek volna részt idén. A lista tetejére került az, akit tíz fesztivál hívott volna meg (egy volt ilyen), az aljára pedig az, akiket csak egy fesztivál. A 100-as listába mindenki belefért, akit 2-nél több fesztiválon láthattunk volna idén" - áll a posztban. Lobenweinék már meg is kezdték az egyeztetéseket a fesztiválszervezők által delegált produkciókkal: a listát egyelőre még nem teszik közzé, amíg tartanak az egyeztetések, egy nevet árultak csak el, a 10 fesztiválmeghívással büszkélkedő Esti Kornélt. 

 

https://recorder.blog.hu/2020/08/11/osszeallitottak_a_raktarkoncertekre_felkert_fesztivalzenekarok_listajat
Összeállították a raktárkoncertekre felkért fesztiválzenekarok listáját
süti beállítások módosítása