Angel Olsen lecsupaszodva tér vissza

2020.07.29. 16:43, Gaines

angelolsen_new.jpg

Tavaly az év egyik legerősebb albumaként üdvözöltük Angel Olsen negyedik sorlemezét, a meglepően grandiózus All Mirrorst, és alig egy évre rá érkezik a párdarabja, amiről már hallhatjuk is az első fecskét.

Az All Mirrors kritikájában már említettük, hogy a bámulatos lemez anyagának két változata is elkészült: az, amit a lemezen hallhattunk, plusz egy szólóban felvett, akusztikus, intimebb hangvételű verzió, amit az énekes-dalszerző "a saját Nebraskájának" nevezett. A frissen bejelentett, augusztus 28-án megjelenő ötödik LP, a Whole New Mess ezeket a lecsupaszított hangszerelésű dalokat fogja tartalmazni, tehát a már tavaly megismert számok korai verzióit hallhatjuk majd rajta.

Hasonló albumpárost adott ki nem is olyan régen St. Vincent is, és az a kísérlet nagyon jól sült el, a sűrű rétegzettségű, bombasztikus Masseduction dalai új értelmezést nyertek a produceri körítést leválasztva a MassEducationön, ami megmutatta azt is, milyen erős volt az alapanyag már a polírozás előtt is. Szóval kíváncsiak vagyunk, lesz-e részünk hasonló revelációkban az All Mirrors dalaival, az első beharangozó speciel még pont nem tudja ezt szemléltetni, mivel egy olyan szám, aminek nincs megfelelője az előző LP-n. A címadó dal hangvételében, lo-fi minimalizmusával visszakacsint a korai Angel Olsen-lemezekre, de még azoknál is sallangemntesebb, mintha az Unfucktheworld hangzása-atrmoszférája bővülne ki egy komplett lemezre.

Whole New Messt egyébként Angel Olsen egy templomból átalakított stúdióban vette fel még 2018 őszén, szólóban, Michael Harris producerrel. Mint elmondta, "nem kellett sok minden, csak én voltam ott és a gitáron, de szerettem volna, ha van még valaki mellettem, akinek számot adhatok a kísérletezéseimről". Nem tudni, hogy a járványhelyzet miatt előbbre lett-e hozva az új lemez megjelenése, vagy eredetileg is 2020 nyarára tervezték: az énekesnőnek sajnos le kellett mondania a nyári turnéját, beleértve az augusztus 25-ei A38-as koncertjét is.

angel_olsen_artwork.jpg

Címkék: angel olsen
https://recorder.blog.hu/2020/07/29/angel_olsen_lecsupaszodva_ter_vissza
Angel Olsen lecsupaszodva tér vissza
süti beállítások módosítása