43 éves késéssel kapott klipet Iggy Pop dala

2020.07.10. 12:53, Gaines

iggypassenger.png

Elég hosszú várakozási idővel, négy évtizeddel eredeti megjelenése után készült videó Iggy Pop 1977-es számához, a The Passengerhez.

A dal, amit Iggy Pop a legenda szerint a berlini magasvasúton írt, és részben David Bowie-val közös turnéi, részben Jim Morrison egyik költeménye ihlette, az 1977-es Lust For Life albumon jelent meg, és csak jóval később, 1998-ban adták ki kislemezdalként, amúgy meg töménytelen mennyiségű filmben, sorozatban, reklámban és előzetesben csendült fel. Klipet viszont sosem kapott, egészen mostanáig, bár igazából dalszövegvideót készített hozzá Simon Taylor.

A TENYÉR ÉS A FONÁK: ITT ÍRTUNK IGGY POP ELSŐ KÉT SZÓLÓLEMEZÉRŐL

A videó vezérmotívuma természetesen az utazás, a fekete-fehér képsorokon egy autóban ülve korzózunk a nagyvárosi utakon, szétfolyó lámpafények alatt, miközben be-beúszik Iggy néhány korabeli koncertfotója, plusz a dalszöveg sorai. Iggy a videóhoz fűzött kommentárjában kiemeli "a gyönyörűen megörökített felvételeket, amelyek híven tükrözik azt az időszakot". A Lust For Life óta eltelt időszakban egyébként 16 újabb szólólemezt adott ki, a legutóbbit tavaly ősszel (Free), nem sokkal előtte még Magyarországra is ellátogatott, és a Budapest Parkban adott koncertet.

Címkék: videó iggy pop klip
https://recorder.blog.hu/2020/07/10/43_eves_kesessel_kapott_klipet_iggy_pop_dala
43 éves késéssel kapott klipet Iggy Pop dala
süti beállítások módosítása