Videopremier! Bohemian Betyars: No-Go Tour (Live Session)

2020.06.10. 11:00, Gaines

bohemian.png

Bohemian Betyars előtt eseménydús hazai és nemzetközi nyári fesztiválszezon állt volna, de aztán, nos, tudjuk, mi történt: keresztbe tett a koronavírus-járvány. A zenekar elmesélte nekünk, mi lett volna, mi lehet még, és mi történt a karanténidőszak alatt - például, született egy elmaradt turnék és a röghöz kötöttség inspirálta sessionvideó.

A zenekar így mesélt a tavaszi időszakukról: "Ahogyan valamennyiünket, minket is döbbenetesen váratlanul ért a kialakult járványügyi helyzet, és hogy idén csak csekély eséllyel tudunk majd újra koncertezni az úgynevezett régi kerékvágásban. Eredetileg ősz végétől terveztünk volna egy kisebb levegővételnyi szünetet tartani a teljes gázos zenekarozásban 11 év turnézás után, de ezt megelőzte a pandémia és az ezzel járó kényszerszünet."

A nyári időszakra fontos és nagyszabású fellépésekről kellett lemondani: a zenekar még januárban el tudott repülni New Yorkba, ahol két koncertet adtak, és onnan több visszahívás, felkérés is érkezett. Játszhattak volna idén nyáron Québecben, olyan zenekarok társaságában, mint a The National, a Rage Against The MachineJack Johnson vagy a Khruangbin. Plusz kéthetes USA-Kanada turné során koncerteztek volna Montréalban, San Franciscóban, Seattle-ben és New Yorkban, illetve meghívást kaptak a KEXP rádióműsorába.

"Annak ellenére, hogy a zenekarunk csaknem összes tagjának a turnézás a full time job-ja, szerencsésen alakítottuk az elmúlt pár hónapot" - fejtette ki a zenekar. - "Magunkhoz és a valahai tavaszi turnészezonhoz képest egészen sokat próbáltunk, új irányokat, új hangokat jártunk körbe. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a próbáinkat blokkosítva tarthattuk, több napra vagy akár egy hétre is el tudtunk vonulni a kedvenc megnyugvós helyünkre, a Zalába8 év együttlakás és turnézás után mindannyiunknak szüksége volt egy kis privát térre, így a srácok közül hárman (Feca, Danci, Levi) még ősszel elköltöztek a zalai dombságok közé, jó barátunk, Matykó szomszédságába, Kakas és én pedig maradtunk Budapesten. Persze mindenki külön. Levinek szerencsésen úgy alakult, hogy a tervezett fél évnél tovább is maradhat, így lett zenekarunk második bázisa Zala." 

Ott készült a No-Go Tour nevet viselő live session is, három dalt választottak a keserédes időszakhoz: a Klipszemle-díjas Arra vágyom, a Kelen Shavo és a Csúszkálj került terítékre. A videó alább megtekinthető; a Bohemian Betyars közben már elkezdte rögzíteni a feltehetőleg jövőre érkező negyedik nagylemez anyagát, amelyből a nyár folyamán már ízelítőt is szeretnének adni beharangozó kislemezdalok formájában.

 Bohemian Betyars a Facebookon

 A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_34.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/06/10/videopremier_bohemian_betyars_no-go_tour_live_session
Videopremier! Bohemian Betyars: No-Go Tour (Live Session)
süti beállítások módosítása