Magyarradar és klippremier – Quiet Kid & The Speakers: Black Tangerine

2020.06.02. 14:00, Gaines

i-bcg2nwv-x3.jpg

Quiet Kid két éve tűnt fel a Recorderen Debrecen képviseletében, akkor még Csende Gergely egyszemélyes projektjeként. Azóta a szólóprojekt nem csak nevében egészült ki, hanem zenekaros formációvá nőtte ki magát, a Quiet Kid & The Speakers legújabb klipje apropóján ezért most a magyarradarunkra is rákerül. Bemutatkozás és premier!

Mikor alakult: 2019

Hol alakult: Budapest

Tagok, hangszerek: Csende Gergely - ének, gitár; Demeter András - basszusgitár; Laky Simon - gitár; Cseh Dániel - dobok

Stílus: indie rock, pszichedelikus és poszt-punk elemekkel

Hatások: The Smiths, Interpol, Velvet Underground, Blur, The Church, Radiohead

Kiadó: nincs

Történet: A zenekart 2019 januárjában alapítottuk, eleinte a hálószobai szólóprojektként indult Quiet Kid dalokkal próbáltunk, és azokat vittük a színpadra. Mára teljes zenekarként működünk tovább, Gergő új ötletei mellett sok dalt dolgoztunk ki közösen.

i-vfrthmg-x3-2.jpg

Megjelenések:

- 2019 július: Wanna Get Laid (EP)

- 2019 augusztus: Forest/Shiver (EP)

- 2019 december: Killing Crystal (Single)

- 2019 december: Suicidal (Single)

- 2020 március: Last Decade (EP)

Küldetés: Nagyon fura és egyben izgalmas dolgok történnek a világban és az életünkben is. Szeretnénk ezeket valamilyen formában dalokká alakítani, és felhívni rájuk a figyelmet. Fontos, hogy ne semleges érzéseket közvetítsünk, szeretnénk, ha az emberek elgondolkoznának magukról és a világról a koncertjeink vagy dalaink meghallgatása után.

i-drfb4bq-x3.jpg

Jövőkép: Tök jó lenne a közeljövőben a hazai fesztiválok, klubok visszatérő vendégeivé válni, emellett néhány koncertet adni külföldön is. Szeretnénk jól kitalált koncerteket adni a túl sok koncert helyett.

Mellékprojektek: Tanulás, munka, élet.

Szexepil: Kevés szó és sok zene; szorongás; vidéki báj

Legnagyobb eredmény, elismerés: A 2020-as Kikeltető egyik nyertes zenekara lettünk, ahol nagy élmény volt több száz ember előtt játszani.

Jövőbeli tervek: Augusztusra és szeptemberre már vannak leszervezett koncertjeink, reméljük, hogy a vírus előtti hangulathoz hasonlóan zajlanak majd. Még idén egy album kiadását is szeretnénk tető alá hozni, már dolgozunk a rajta lévő dalokon.


A most debütáló klip a Last Decade-ről vett Black Tangerine című dalhoz készült, melyben archív felvételek, dokumentumfilmes, híradós és YouTube-videókból kivágott jelenetek váltakoznak az Színház- és Filmművészeti Egyetemen frissen végzett Bernáth Barbara rendező korábbi, saját felvételeivel. A látomásszerű képkockákon Hegyesi Soraya színész-modell látható, amint az Epreskertben a tudományokat és a művészeteket jelképező szobrokkal flörtöl. A videóban a zenekar is feltűnt volna, a híradórészletek egy része rájuk vetítve jelent volna meg zenélés közben, csak a karantén és a social distancing miatt ez végül nem valósult meg.

"Az embereknek már fogalmuk sincs arról, hogy amit látnak, az igaz-e, vagy hamis. Azt mondjuk, hogy ez a post-truth korszak, de kérdés, hogy volt-e valaha truth-korszak? Szörnyen bizonytalan helyzetben tartja magát az emberiség. A klipben a ’tévés valóság’ és a ’valóság’ jelenetei állnak egymással szemben. Míg a média és a politika eléggé nyomon követhetően hazudik és manipulál, úgy a hősnőnk jelenetei is álomszerűek, de lehetnének akár valóságosak is. Csakhogy nincs igazság, nincs valóság. Hamis önkontroll után kapkodunk, ahogy erre a dal záró sora is utal: ’All I wanna get back in my life is fake control’” – mondja a videóról Demeter András, a zenekar basszusgitárosa.

A zenekar szerint azonban a Black Tangerine kicsengése mégsem teljesen negatív: „Ha elhisszük, hogy van kiút, akkor máris egy olyan valóságot teremtünk, ami törvényszerűen akár megoldást is hozhat. Ugyanis bármennyire is racionálisnak hisszük magunkat, igazából érzelmeink vezérelnek és sodródunk. Az eredetileg gyűjtögetésre és vadászatra kalibrált agyunk próbál megbirkózni a modern kor információáradatával, egyelőre sikertelenül. Viszont azt gondoljuk, hogy ha a megoldást még nem is tudjuk, de ha elhisszük, hogy lehet másképp is élni ezen a bolygón, akkor már rálépünk a változás és fejlődés útjára.”


lássuk tehát az indierockos-posztpunkos Black Tangerine klipjét:

a zenekar Facebook-oldala

fotók: Csüllög Ateh Eszter

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_32.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/06/02/magyarradar_es_klippremier_quiet_kid_the_speakers
Magyarradar és klippremier – Quiet Kid & The Speakers: Black Tangerine
süti beállítások módosítása