Albumpremier! Belau: Colourwave

2020.05.29. 10:00, Gaines

belau_3.jpg

Belau öt éve debütált Island Of Promise című dalával, amit 2016-ban követett a bemutatkozó nagylemez, a The Odyssey. Számos beharangozót követően most megérkezik a downtempós utazás folytatása, a második albumon a mediterrán térség helyett trópusi vizekre, a Karib-térségbe kirándul a formáció. Premier!

colourwave.jpgKedves Péter és Buzás KrisztiánColourwave című új anyagról eddig közreadott számokkal és klipekkel már megelőlegezték, hogy külföldi vendégénekeseket is felkértek közreműködőnek: az Essence-ben a brit Sophie Barker, az Ocean With No Waves-ben Yasaquarius hangját hallhatjuk. (A Natural Pool című instrumentális szerzemény pedig bekerült a Billboard tánczenei ajánlójába.) A lemez nemzetközi vendégei mellett szerepel természetesen a Belau élő felállásának alaptagja, Szécsi Böbe, illetve hazai oldalról Saya Noé is, a karibi tematikát pedig a térségben rögzített hangminták, egzotikus hangszerek és csipetnyi dub/dancehall-hatás is fémjelzi.

Az elmélyülést célzó, belső utazásra invitáló konceptlemezről így mesélt az elektronikus formáció: "A Colouwave egy többrétegű koncepció, mely utat próbál mutatni az önismeret mélyebb lehetőségeinek kiaknázása felé, összekeverve a természet zaját letisztult modern megoldásokkal. Párhuzamosan a lemez szellemiségét a minket körülvevő természet intelmei határozták meg, amely kapcsán a tenger továbbra is kiemelt szerepet tölt be."

A Belau az utóbbi években az ország egyik legkeresettebb exportzenekarává nőtte ki magát, játszott a Primaverán, az Electrice Castle-ön, az Eurosonicon és az SXSW-n, és több mint 200 koncertet adtak 23 országban. A jelenlegi helyzetre való tekintettel az európai lemezbemutató turnét őszre halasztják, az új dátumokról és az új lemez különleges, színkódos bakelit kiadványáról naprakész információkat a Facebook-oldalukon lehet találni. 


most pedig induljunk neki a világnak, és keljünk át az óceánon a Belau zenéjével, íme a Colourwave:

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. 

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_29.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/05/29/albumpremier_belau_colourwave
Albumpremier! Belau: Colourwave
süti beállítások módosítása