DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, 2020-ban? Denzel Curry / Kenny Beats: Unlocked (lemezkritika)

2020.03.24. 09:50, coffinshaker

A mély traumákat faldöngető basszusokkal és technikás szövegeléssel ötvöző Denzel Curry tavalyi lemezét (Zuu) nagyon szerettük, így amikor jött a hír, hogy összeállt a zeneipar egyik legegyedibb producerével, persze hogy izgatottak lettünk. Az Unlocked pedig olyan lett, mint egy elfeledett DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince-mixtape, abban az értelemben legalábbis biztosan, hogy kettőjük bolondozása és érezhető barátsága miatt érezhetően más az összhatás, mint a legtöbb hasonló kollaboráció esetén. Lemezkritika a Recorder magazin 80. lapszámából.

Előadó: Denzel Curry / Kenny Beats

Cím: Unlocked

Kiadó: PH Recordings / Loma Vista Recordings

Megjelenés: 2020. február 7.

Stílus: hiphop

Kulcsdal: 'Cosmic'.m4a

A tavalyi toplistákat meghódító Zuu után most egy kisebb léptékű, de az életmű tekintetében fontos sorlemezzel jelentkezik Denzel Curry. A produceri munkákért ezúttal a YouTube-sztár Kenny Beats a felelős, aki klasszikus és boom bapes alapokkal készült, ráadásul van egy-két rövidebb interlude-szerűség is, ami az MF Doom-konceptlemezek felé biccent. Maga Curry pedig megint magabiztosan szállítja a jobbnál jobb sorokat, és közben pont attól válik érdekessé az Unlocked, hogy egy modern attitűddel rendelkező rapper időutazik egyet, és ezeken a szándékoltan régies beateken is megmutatja, hogy mire képes.

8/10

Velkei Zoltán

https://recorder.blog.hu/2020/03/24/dj_jazzy_jeff_the_fresh_prince_2020-ban_denzel_curry_kenny_beats_unlocked_lemezkritika
DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, 2020-ban? Denzel Curry / Kenny Beats: Unlocked (lemezkritika)
süti beállítások módosítása