Elmarad a budapesti Carlos Santana-koncert

2020.03.11. 09:00, Gaines

santana_elmarad.jpg

Az eredeti tervek szerint jövő héten, március 19-én, csütörtök este lépett volna fel Carlos Santana a Budapest Sportarénában, de a gitárfenomén lemondta teljes európai turnéját a koronavírus-járvány miatt.

A budapesti koncertet szervező Live Nation március 10-én késő délután jelentette be, hogy elmarad a március 19-re tervezett koncert, és egyúttal biztosították a látogatókat, hogy a jegyeket a vásárlás helyszínén visszaváltják, az online vásárolt jegyek árát pedig visszautalják. A tízszeres Grammy-díjas zenész március 17-től április 5-ig turnézott volna Európában, de a járvány terjedése miatt lefújta a Miraculous 2020 elnevezésű, a Supernatural című albuma huszadik, és az Abraxas ötvenedik évfordulója alkalmából szervezett koncertsorozat összes európai állomását, így ezúttal nem jut el Ausztriába, Lengyelországba, Németországba, Belgiumba, az Egyesült Királyságba, Írországba, Hollandiába, Norvégiába, Svédországba és Finnországba se. (A májusban esedékes Las Vegas-i rezidenciáját egyelőre nem mondta le.) Szintén tegnapi fejlemény, hogy elmarad a március 15-ei Pilvaker.

Az elmúlt napokban egyre több előadó mondja le egészségügyi kockázatok miatt koncertjeit: Madonna nem tartja meg Madame X-turnéja utolsó párizsi koncertjeit, míg a Pearl Jam elhalasztja 17 állomásos észak-amerikai stadionos koncertkörútját. (Nyári európai turnéjuk, beleértve a július 15-ei budapesti koncertet, egyelőre még érintetlen.) Tegnap beszámoltunk arról, hogy a Coachella fesztivált megkísérlik áttenni októberre; azóta hivatalosan is megerősítették, hogy a legnagyobb amerikai zenei fesztivál idén nem áprilisban, hanem október elején lesz megtartva.

https://recorder.blog.hu/2020/03/11/elmarad_a_budapesti_carlos_santana-koncert
Elmarad a budapesti Carlos Santana-koncert
süti beállítások módosítása