Használd egészséggel a Foals kézmosó okatatóvideóját!

2020.03.10. 11:09, Gaines

foals_psa.png

A Foals közérdekű közleményben népszerűsíti a kézmosást, közben újabb sztárok mondták le turnéikat a koronavírus miatt, és a legnagyobb amerikai fesztivál is elmaradhat.

A Foals az Everything Not Saved Will Be Lost duplalemez tavaly ősszel megjelent második albumán szereplő Wash Off című számhoz készített stílszerűen és aktuálisan kézmosásra fókuszáló klipet: a minimalista videón a hivatalos egészségügyi ajánlás szerint húsz másodpercet előirányzó műveletet láthatjuk, majd ez a szegmens ismétlődik meg újra és újra a négy és fél perces szám alatt.

Az elmúlt hetekben több internetes thread és mém helyezte központjába a zenére történő kézmosást: napvilágot látott egy mémgenerátor, amivel tetszőleges dalszöveget társíthatunk egy helyes kézmosási technikát prezentáló poszter képkockáihoz, illetve sokan sok helyütt összegyűjtötték, mely dalok refrénjei tesznek ki nagyjából húsz másodpercet, hogy ne csak a Boldog születésnapot című örökbecsűt dúdoljuk kézmosáskor. (Pár javaslat: a Toto Africája, BeyoncétőlLove On Top, a Barbie Girl, a Take On Me vagy a Hit Me Baby One More Time. Az extrémebb példák közül való John Cage 4'33" című csendszerzeménye. Magyar részről mi kipróbáltuk a Tedd fel a kezed! refrénjét, de sajnos az rövidebb húsz másodpercnél, így a Splash-re hiába lötykölünk vizet a kezünkre.)

foals_washing.png

Időközben újabb sztárok fújták le meghirdetett turnéjukat. Madonna, akinek egészségügyi problémák és sérülések miatt több európai koncertjét is le kellett már mondania a Madame X turné folyamán, most a hátralévő két párizsi koncertet törölte a koronavírus miatt. A Pearl Jam legújabb lemezét, a Gigatont turnéztatta volna stadionokban Észak-Amerikában, de hétfőn bejelentették, hogy kénytelenek elhalasztani a 17 állomásos turnét, Justin Bieber pedig stadionok helyett körülbelül feleakkora befogadóképességű arénákban tartja meg közelgő észak-amerikai koncertjeit.

Alig néhány napja számoltunk be továbbá arról, hogy lefújták a komplett SXSW fesztivált, és jelen pillanatban elég esélyesnek tűnik, hogy az áprilisra tervezett Coachella is hasonló sorsra fog jutni. A HuffPost és az NBC szabadúszó újságírója, Yashar Ali a Twitterén egy belső forrásra hivatkozva azt írta, hogy a fesztivál időpontját megkísérlik októberre áttenni (október 9-től 16-ig), a jelenlegi line-uppal, és ha ez meghiúsul, akkor lefújják a rendezvényt, mivel az elmúlt napokban egyre több megbetegedést jelentettek a Coachella-völgyből. A szervezők ígérete szerint a következő 48 órában el fog dőlni, megoldható-e a halasztás, vagy le kell fújni az idei fesztivált.

https://recorder.blog.hu/2020/03/10/hasznald_egeszseggel_a_foals_kezmoso_okatatovideojat
Használd egészséggel a Foals kézmosó okatatóvideóját!
süti beállítások módosítása